Home

Welkom op mijn website over Glutenvrij & Lactosevrij eten! Ik ben Anna en op deze site wil ik jullie graag laten zien dat een gluten- en/of lactose-intolerantie je leven niet hoeft te beperken. Een voedselintolerantie lijkt soms lastig, maar ik wil je aan de hand van tips en leuke gerechten laten zien dat een gluten- en/of lactosevrij leven helemaal niet zo moeilijk is en er volop recepten zijn die heel gemakkelijk en erg lekker zijn. Laat je vooral niet beperken maar geniet volop van lekker eten en de gezelligheid die daarbij hoort!

 Direct naar mijn laatste blogs:

Pittige Gnocchi met Chorizo, Aubergine en RucolaKoude Tomaten-aardbeiensoepZalmrol met garnalen 2

Als je zelf denkt dat je gluten- en/of lactose-intolerant bent, lees dan meer over de kenmerken op de pagina over gluten of de pagina over lactose. Hier vind je ook info over hoe je je het beste kunt laten testen. Het is overigens niet zo dat gluten en lactose perse slecht of ongezond zijn voor iedereen. Alleen als je gevoelig bent voor deze voedingsstoffen is het beter om ze te vermijden.

Leuke kookboeken: aanraders!

dolce-banana Glutenvrije en lactosevrije receptenGluten- en zuivelvrij kookboekoh my pie
Klik hier voor meer boeken!

Tips en recepten

Op deze site kun je allemaal handige tips vinden over glutenvrije & lactosevrije voeding. Ook heb ik de afgelopen jaren veel leuke en lekkere gerechten bedacht die je voor jezelf kunt maken, maar ook heel goed kunt delen met je vrienden en familie. Deze tips en recepten zijn te lezen op mijn blog pagina. Probeer ze uit en wanneer je meer tips en recepten wilt ontvangen meld je dan aan voor de nieuwsbrief via de link hieronder.

Glutenvrije en lactosevrije recepten

Volg me ook via: Facebook, Instagram, Pinterest en Twitter

Glutenvrije en lactosevrije recepten

Mijn verhaal

In de afgelopen jaren heb ik veel geleerd over gluten en lactose en deze kennis wil ik nu heel graag met jullie delen. Het blijkt dat veel mensen die glutenintolerant zijn ook lactose-intolerant zijn. Ik heb gemerkt dat er behoorlijk veel informatie te vinden is over glutenvrije voeding óf lactosevrije voeding, maar dat informatie en kookboeken over glutenvrije én lactosevrije voeding erg beperkt is.

Ongeveer 4 jaar geleden kreeg ik last van symptomen die wezen op een gluten- en lactose-intolerantie. Ik ben toen gestopt met het eten van gluten en lactose en dit hielp mij enorm. Wil je mijn hele verhaal lezen, dan kan dit op de pagina over mij

Ik ben ook heel erg benieuwd hoe andere mensen omgaan met hun gluten- en/of lactose-intolerantie. Laat een berichtje achter op mijn facebookpagina. Ik denk dat jouw ervaring andere mensen kan helpen en het is natuurlijk altijd fijn om te lezen dat je niet de enige bent.

19 Reacties

  1. lieb

    Sinds vandaag definitief, gluten en lactose vrij voor minimaal 6 maanden . ik ben er erg van geschrokken en moet mijn weg nu nog vinden, qua wat wel en niet ipv groenten en fruit, rijst en aardappels, ben 80 % vegetariër, dus veel kip en vlees en ei nee niet echt, en qua kosten plaatje moet ik ook erg opletten , ja alles is te koop maar dan moet je het wel kunnen bekostigen, , ben blij met dit handvat deze website en ga me er in verdiepen

    Reageren
    1. Anna (Auteur bericht)

      Beste Lieb,
      Fijn te horen dat ik je hiermee een beetje kan helpen.
      Succes,
      Anna

      Reageren
  2. yvette

    Hallo,sinds iets meer dan één week zijn we te weten gekomen dat mijn kleinzoontje gluten en geen koemelk meer mag hebben .
    Wat nu ik ben al van alles gaan halen koekjes brood van alle soorten maar hij lust het niet .Nu heb ik oerontbijt vlokken van Teff gevonden en dat lust hij wel .Ik ben nu geen al te beste kok maar bestaat er geen kookboek voor kinderen .
    Onze Nathan is pas 2 jaar geworden.Kan er mij iemand raad geven.
    Groetjes Yvette

    Reageren
    1. Anna (Auteur bericht)

      Beste Yvette,
      Ik heb niet zo veel ervaring met kookboeken voor kinderen. Als je het leuk vindt kan ik jouw vraag wel op mijn facebookpagina delen. Hier kunnen andere jouw vast helpen.
      Fijne dag!
      Anna

      Reageren
    2. Anna (Auteur bericht)

      Beste Yvette,
      Op mijn facebookpagina hebben heel veel mensen gereageerd met tips op jouw vraag: http://www.facebook.com/glutenvrijlactosevrij.
      Fijne dag!
      Anna

      Reageren
  3. Alfreda Hoorne

    Hallo, even een vraagje, hoe maak ik gluten en lactosevrij witte saus aub voor mijn kleindochter die acht is !

    Reageren
    1. Anna (Auteur bericht)

      Beste Alfreda,
      Bedankt voor je vraag en excuses voor het late antwoord.
      Als witte sauce kan je een bechamelsaus maken. Deze maak ik ook voor mijn recept voor lasagne: http://glutenvrijlactosevrij.nl/lasagne/.

      De saus hiervoor maak ik als volgt:
      Maak ondertussen de bechamelsaus. Smelt hiervoor in een steelpannetje de margarine. Voeg voorzichtig het rijstemeel toe aan de gesmolten margarine en draai met een houten lepel tot een deegbal. Voeg dan scheutje voor scheutje de lactosevrije melk toe. Blijf steeds goed roeren, anders krijg je klontjes. Breng de saus op smaak met peper, zout en nootmuskaat.

      Ik hoop dat je hier iets mee kunt.
      Fijne dag! Anna

      Reageren
  4. Linda

    Hi anna,

    Leuke en lekkere recepten heb je op site!
    Ik vroeg me af waar het recept van claire is gebleven voor de brownies (van kokosmeel). Ik heb deze al eerder gemaakt en ze waren heerlijk.
    Hopelijk heb je dit nog voor me.

    Groeten, Linda

    Reageren
    1. Anna (Auteur bericht)

      Beste Linda,

      Leuk te horen dat je m’n recepten leuk en lekker vindt! De brownies van Claire staan weer op m’n site: http://glutenvrijlactosevrij.nl/brownies/.

      Fijne dag!
      Anna

      Reageren
  5. Miranda

    Hallo,

    Ik werd door mijn vriendin gewezen op uw pagina. Ik ben namelijk ook zoek voor onze 10 jarige dochter naar een kookboek geschikt voor kinderen gluten en zuivelvrij. Om te voorkomen dat ik straks met meerdere kookboeken zit waar ik niet zoveel aan heb wil ik u vragen als u een tip voor mij heeft. Groetjes Miranda

    Reageren
    1. Anna (Auteur bericht)

      Beste Miranda,

      Dank je wel voor je berichtje. Ik denk dat het kookboek ‘Natuurlijk lekker bakken’ leuk is voor je dochter. Kinderen vinden het meestal leuk om te bakken. In dit kookboek staan recepten zonder gluten, lactose, suiker en kunstmatige ingredienten.
      De andere boeken zijn misschien iets te zakelijk, en Paleo is meer geschikt wanneer je ook wilt afvallen. Ik hoop dat je daar iets mee kunt!
      Groetjes, Anna

      Reageren
  6. Boukje

    Ik ben ook erg op zoek naar recepten glutenvrij zonder suiker
    Gr Boukje

    Reageren
    1. Anna (Auteur bericht)

      Hoi Boukje,

      Dank je wel voor je reactie! Ik maak mijn recepten niet specifiek zonder suiker. Mijn hartige recepten zijn meestal wel suikervrij. Voor zoete recepten gebruik ik vaak wel gewoon suiker. Ik heb wel een paar zoete recepten waar geen suiker in zit, namelijk bananenbrood: http://glutenvrijlactosevrij.nl/bananen-notenbrood/, havermuffins: http://glutenvrijlactosevrij.nl/havermuffins/, brownies (met honing): http://glutenvrijlactosevrij.nl/brownies/.

      Op mijn productenpagina http://glutenvrijlactosevrij.nl/producten/ staat een aantal kookboeken waar je misschien iets aan hebt. “Allergievriendelijk koken” of “Basisboek bij voedselallergie en -intolerantie” bevatten recepten waar rekening gehouden wordt met meer intoleranties dan alleen gluten- en lactose.

      Veel succes! Groetjes Anna

      Reageren
  7. Sandra

    Hallo Anna,

    Heb je ook recepten lactosevrij en fructose-arm?

    Ik hoef mij niet strikt te houden aan glutenvrij maar moet wel 100% speltbrood enz. te eten.

    Groetjes,

    Sandra

    Reageren
    1. Anna (Auteur bericht)

      Hoi Sandra,
      Dank je wel voor je vraag! Al mijn recepten zijn lactosevrij. Ik weet helaas niet veel over fructose. Als ik het goed heb is dat een suiker en zit het van nature in fruit en honing. Ik denk dat de meeste van mijn hartige recepten fructose-arm zijn, maar ik weet het niet helemaal zeker.
      Op mijn productenpagina http://glutenvrijlactosevrij.nl/producten/ staat een aantal kookboeken waar je misschien iets aan hebt. “Allergievriendelijk koken” of “Basisboek bij voedselallergie en -intolerantie” bevatten recepten waar rekening gehouden wordt met meer intoleranties dan alleen gluten- en lactose. Misschien kan je daar iets mee!
      Groetjes, Anna

      Reageren
      1. Sandra

        Hoi Anna,

        Fructose zit niet alleen in honing en fruit maar in heel veel dingen dus ook in hartige dingen. Het is vaak een combinatie van glucose-fructosestroop, oligosacharide en nog meerdere suikersamenstellingen. Dadels is ook uit de boze.

        Reageren
  8. Erik Boogerd

    Hoi Anna,

    Ik zelf ben steeds beter op mijn voeding gaan letten en merk om mij heen dat ik daarin niet de enige ben.. Jouw blog met tips, recepten en de stapsgewijze toelichtingen vind ik heel fijn. En ik ben ervan overtuigd dat je met dit blog en website nog veel mensen zult blij maken!

    Groetjes,
    Erik

    Reageren
  9. Bouwe Besseling

    Hi Anna,

    Mooie nieuwe site!

    Groetjes,
    Bouwe

    Reageren
  10. Shani Revivi

    Dag Anna,

    Wat een geweldige website!!! Alles ziet er zo smakelijk en inspirerend uit. Ik krijg gelijk zin om te kokkerellen.

    Ik hoop dat veel mensen deze mooi site zullen vinden.

    Shani

    Reageren

Laat een reactie achter bij Anna Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Vul hier de verificatie code in, om spam te voorkomen

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>