Blogs

avocadotaartje

Avocadotaartje van Jeanette

Jeanette heeft me een recept gestuurd van één van haar favoriete recepten. Een klein avocadotaartje. Je kunt het goed invriezen. Snij de taart dan wel voor het invriezen alvast in stukken zodat je er steeds een stukje uit kan nemen….
Lees meer

hartige-taart-met-tomaat-en-groene-asperges

Hartige taart met Tomaat en Groene Asperge

Het mag inmiddels duidelijk zijn dat ik gek ben op hartige taarten. Ik probeer steeds weer iets nieuws uit, soms met vlees en vaak ook vegetarisch. Dit keer een hartige taart met tomaten en groene asperges. Ik had zin in…
Lees meer

Chocoladenemesis 2

Chocoladenemesis

Deze chocoladenemesis is een ontzettend lekkere, smeuïge chocoladetaart. Ondanks dat ie erg machtig is, vind ik altijd nog wel een gaatje voor een extra groot stuk. Er zit geen meel in de taart, dus hij is helemaal glutenvrij. In plaats…
Lees meer

Risotto met Rucola en Rode Biet

Risotto met Rucola en Rode Biet

De gezellige feestdagen van december zijn net geweest en het nieuwe jaar is begonnen. Er zullen vast veel mensen zijn met goede voornemen, waaronder gezonder eten! Zelf doe ik dat door doordeweeks zo min mogelijk suiker en zoetigheid te eten….
Lees meer

hartige-courgettetomaat-muffins

Hartige muffins met courgette en tomaat

Dit recept kreeg ik van een trouwe volger van me, Jeanette. Zij stuurde me dit heerlijke recept en vroeg me dit te plaatsen omdat het echt een aanrader is. Het recept van Jeanette is vegetarisch en is heerlijk als een…
Lees meer

oliebollen

Oud & Nieuw: tijd voor oliebollen!

Verlang jij ook altijd zo naar oliebollen tijdens Oud & Nieuw? Helaas kan je bij de meeste oliebollenkramen geen gluten- en lactosevrije oliebollen krijgen. Wil je toch kunnen smikkelen van een heerlijke verse oliebol, dan kan je ze het beste…
Lees meer

kerstdiner-2016

Een heerlijk kerstdiner

Het is bijna kerst! En bij kerst hoort lekker eten.  Maar zelf sta ik het liefst niet de hele dag in de keuken, dus ik zoek altijd recepten die ik (deels) van te voren kan maken. Elk jaar stel ik…
Lees meer

Kookboek

Een leuke cadeautip voor de Kerst

Het is bijna kerst! Dat betekent heerlijk uitgebreid dineren met vrienden en familie. Voor ons is dat natuurlijk altijd iets lastiger, omdat het niet alleen heel lekker moet zijn, maar ook nog eens gluten- en lactosevrij. Gelukkig zijn er tegenwoordig…
Lees meer

hartige-taart-met-champignons-en-gerookte-kip

Hartige taart met Champignons en Gerookte Kip

Gisteren maakte ik deze hartige taart, met champignons en gerookte kip. De kruiden en specerijen in deze taart zijn tijm en hot curry poeder. Hot curry poeder is een combinatie van onder andere kerrie, peper, komijn en nog veel meer….
Lees meer

boterkoek-en-borstplaat

borstplaat en boterkoek

Voor de mensen die aankomend weekend Sinterklaas gaan vieren nog 2 recepten voor heerlijke zoetigheden! Het recept voor pepernoten gaf ik jullie vorige week, deze week de recepten voor borstplaat en boterkoek. Borstplaat hoort voor mij echt bij Sinterklaas: ik…
Lees meer

Pepernoten 1

Sinterklaasspecial: Pepernoten

Sinterklaas is weer in het land en dat betekent heel veel lekker snoepgoed! Helaas is het meeste snoepgoed niet gluten- en/of lactosevrij. Er zijn wel steeds meer gluten- en lactosevrije vervangers voor Sinterklaassnoepgoed verkrijgbaar, maar het is veel leuker om…
Lees meer

hartige-taart-met-biet-pijnboompitten-en-spinazie-2

Hartige taart met Biet, Pijnboompitten, Spinazie

Alweer een heerlijk recept voor een hartige taart! Deze taart is met biet, spinazie en pijnboompitten. Het smaakt een beetje zoetig door de bietjes en de geroosterde pijnboompitjes. Je kan in plaats van pijnboompitten ook gehakte noten gebruiken, bijvoorbeeld walnoten…
Lees meer

Pompoencake in de zon

Oranje Pompoencake

Deze week weer eens een heerlijk recept met pompoen, ik kan er geen genoeg van krijgen! Ditmaal een zoet recept: pompoencake met sinaasappel. Het recept heb ik uit de Allerhande, maar ik heb het aangepast zodat het gluten- en lactosevrij…
Lees meer

bananen-notenbrood

Gezond en lekker: bananen-notenbrood met kokos!

Deze week het recept voor een overheerlijk bananen-notenbrood, ingestuurd door een van mijn fans, Bouwe. Bedankt, Bouwe! In dit bananenbrood zit geen toegevoegde suiker, maar het is lichtzoet van smaak door de bananen. Gebruik bananen die heel erg rijp zijn,…
Lees meer

hartige-taart-met-tomaten-en-basilicum

Hartige taart met tomaten en basilicum

Deze week een recept voor een supersimpele hartige taart. Ik heb al vaker recepten voor hartige taarten gepost, met allerlei verschillende soorten vulling. Nu heb ik de taart gemaakt met tomaten, zongedroogde tomaten en basilicum. Hierdoor is het een heerlijke…
Lees meer

Paddenstoelensoep met salie

Lekkere paddenstoelensoep met verse salie

Zondag heb ik een heerlijke wandeling gemaakt door het bos. Het was een prachtige nazomerdag, met een stralend zonnetje. Overal lagen al herfstbladeren in mooie kleuren en daartussen vele paddenstoelen. Sommige paddenstoelen zagen er zo smakelijk uit! Ik weet dat…
Lees meer

loempiaatjes met mango en zalm

Oosterse loempiaatjes met mango en zalm

Een paar jaar geleden ontdekte ik rijstpapier. Rijstpapier is gemaakt van alleen rijst en water, en dus van nature gluten- en lactosevrij. Het is te vinden in de meeste toko’s en tegenwoordig ook vaker in de supermarkt. Met rijstpapier kan…
Lees meer

rijstsalade-met-tonijn-en-ansjovis

Rijstsalade met tonijn en ansjovis

Deze rijstsalade maak ik zelf heel vaak. Het is heel makkelijk om te maken en super lekker. Zelf ben ik gek op ansjovis, dus daar gebruik ik lekker veel van. Als je dat te heftig vindt qua smaak, kan je…
Lees meer

etiketten lezen

Tip: Etiketten lezen

Het blijkt vaak lastig om de etiketten van voedingsproducten goed te interpreteren. Daarom wil ik jullie vandaag wat meer uitleggen over waar je op moet letten als je gluten- en/of lactosevrije voeding wilt kopen. Icoontjes Gelukkig bestaan er icoontjes voor…
Lees meer

soesjes-met-cognacroom

Soesjes gevuld met bakkersroom, met cognac!

Afgelopen weekend maakte ik deze soesjes met cognacroom. Ik heb nu voor de verandering een keer een kant-en-klare meelmix gebruikt, in dit geval die van Schar. De soesjes zijn heerlijk luchtig geworden! Voor de bakkersroom heb ik lactosevrije melk gebruikt….
Lees meer