Blogs

Kersenclafoutis

Recept van mama: kersenclafoutis

Toen ik klein was maakte mama vaak kersenclafoutis als er mensen kwamen eten. Het is een bijzonder toetje, dat maar weinig mensen kennen. In het oorspronkelijke recept zit melk en bloem, maar tegenwoordig maakt mijn moeder het met rijstemeel en…
Lees meer

Mihoen met Gemarineerde Biefstuk

Super snel: Mihoen met Gemarineerde Biefstuk

Het is van nature glutenvrij, super snel klaar te maken, én lekker, maar toch eet ik het nauwelijks: Mihoen. Om daar maar eens verandering in te brengen, vandaag een recept voor mihoen met gemarineerde biefstuk. In dit gerecht heb ik…
Lees meer

Chocoladecakejes met Teffmeel

Chocoladecakejes met Teffmeel

Meestal gebruik ik in mijn recepten meelsoorten als rijstemeel, tapiocameel of maïsmeel. Deze meelsoorten zijn makkelijk verkrijgbaar en goedkoop. Ik wilde echter ook eens iets proberen met een ander soort meel en vond bij de natuurwinkel teffmeel. Teff is een…
Lees meer

Hartige Taart met Boerenkool, Spekjes en Mosterd

Hartige taart met boerenkool, spekjes en mosterd

In de supermarkten is nu weer overal boerenkool verkrijgbaar! Boerenkool bevat veel vitamines en mineralen en is erg gezond. We kennen natuurlijk allemaal wel de stamppot boerenkool met rookworst, maar ik wilde eens een ander boerenkoolgerecht maken Deze hartige taart…
Lees meer

Oud&Nieuw

Oud & Nieuw

Het einde van 2015 is bijna in zicht; op naar een nieuw jaar! Hopelijk hebben jullie allemaal een gezellig avondje gepland en luiden jullie het nieuwe jaar in tijdens een geweldig feestje, ergens op een dansvloer of knus thuis met…
Lees meer

hartige taart Veldsla Chorizo

Hartige taart met Chorizo en Veldsla

Ik hou erg van quiche! Maar helaas is de basis voor een quiche, bladerdeeg, niet gluten- en lactosevrij. Daarom maak ik altijd zelf een hartige taartbodem. Meestal gebruik ik hiervoor maïsmeel, omdat dat lekker knapperig wordt. Soms gebruik ik ook…
Lees meer

'Boter'koek

Sinterklaasspecial: ‘Boter’koek

Vanavond is het Sinterklaasavond! Ik heb de afgelopen weken al een recept voor pepernoten en borstplaat gepost. Veel mensen zijn vandaag waarschijnlijk nog druk met voorbereidingen en er zal niet veel tijd meer zijn voor het maken van meer Sinterklaassnoepgoed….
Lees meer

Borstplaat

Sinterklaasspecial: Borstplaat

Vorige week postte ik op mijn blog een recept voor pepernoten vanwege Sinterklaas. Een andere lekkernij die voor mij typisch bij Sinterklaas hoort is borstplaat. Vroeger kreeg ik van de Goede Sint elk jaar een heerlijk stuk borstplaat op pakjesavond….
Lees meer

Bibimbap Bulgogi

Koreaanse Bibimbap Bulgogi

Nog een heerlijk recept uit Korea! Dit gerecht heb ik er vaker gegeten. Bibimbap betekent letterlijk gemixte rijst en bulgogi is dungesneden gemarineerd rundvlees. Het gerecht is zeer smakelijk en wordt in Korea geserveerd in een gloeiend hete, traditionele zwarte…
Lees meer

Gimbap

Glutenvrij & Lactosevrij in Korea: Gimbap

Momenteel ben ik in Zuid-Korea voor werk. Ik ben voor mijn bedrijf Mocadazu Luxury Bamboo Tents (www.facebook.com/mocadazu) samen met mijn compagnon Bouwe Besseling uitgenodigd voor de grote bamboe beurs in Damyang. Dat betekent natuurlijk ook veel nieuw en vreemd eten….
Lees meer

Hartige Worteltaart

Hartige Worteltaart

Iedereen kent wel de overheerlijke zoete worteltjestaart, maar deze hartige worteltaart is ook lekker! Vaak maak ik voor een hartige taart een bodem van rijstemeel of maïsmeel. Nu vond ik ergens op internet een recept voor een bodem van geraspte…
Lees meer

foto 4

Sinaasappeltaart met Kokos

Een tijdje geleden maakte ik voor een etentje deze heerlijke sinaasappeltaart met kokos. Deze taart is ook voor mensen die wel gluten kunnen verdragen echt overheerlijk! De taart wordt gemaakt met sinaasappels die in zijn geheel gekookt en gepureerd worden,…
Lees meer

loempiaatjes met mango en zalm

Loempiaatjes met mango en munt

Bedankt voor alle leuke reacties op mijn blog van vorige week met het recept voor loempiaatjes met gehakt, paprika en prei! Voor degenen die de smaak te pakken hebben heb ik een oud recept tevoorschijn getoverd. Deze variant is gevuld…
Lees meer

Kookboek

Aanraders: Leuke Kookboeken

Ik krijg vaak de vraag of er leuke glutenvrije en lactosevrije kookboeken bestaan. Er is gelukkig de laatste tijd steeds meer bekendheid over voedselallergieën en intoleranties. Helaas gaat veel informatie over gluten óf lactose en is er weinig te vinden…
Lees meer

Thaise groene curry met Vis en Garnalen

Thaise Curry Week! Curry met Vis en Garnalen.

Vandaag het recept voor Thaise curry met vis en garnalen! Dit is een variatie op de Thaise curry met kip, waar ik een paar dagen geleden het recept voor postte. Ook voor dit recept heb je Thaise groene currypasta nodig….
Lees meer

Spaghetti met worteltjessaus

Speciaal voor Bea! Oranje Spaghetti.

Afgelopen maandag was het Koningsdag. Het is nog steeds een beetje wennen, Koningsdag in plaats van Koninginnedag. Vandaag zou het Koninginnedag geweest zijn. Daarom speciaal ter ere van onze Bea: een Oranje Spaghetti! Dit gerecht is binnen 15 minuten klaar…
Lees meer

sla soep

Lente! Slasoep met Parmezaan

Een vriendin van me kwam met een recept voor slasoep. Ik vond het een beetje gek klinken, maar het leek me wel leuk om het eens te proberen. Ik moest wel een paar aanpassingen aan het recept doen om er…
Lees meer