Blogs

Mugcakes avocado

Mugcake van Avocado

Een mugcake is een cakeje dat je in een mok maakt en dan in de magnetron zet. Het hoeft maar een paar minuten in de magnetron, en is dus veel sneller klaar dan wanneer je cakejes bakt in de oven….
Lees meer

lasagne

Vegetarische lasagne

Laatst heb ik voor het eerst gluten- en lactosevrije lasagne gemaakt! Ik heb hiervoor de lasagnebladeren gebruikt van ‘Peaks’s Free From’. Het is goed bevallen, dus ik ga het zeker vaker maken. Ik heb nu een simpele tomatensaus gemaakt met…
Lees meer

Mugcake framboos

Mugcake van Framboos Kokos en Banaan

Dit recept is geïnspireerd op een recept uit het kookboek ‘Paleo in 15 minuten’. Een mugcake is een cakeje dat je in een mok maakt en dan in de magnetron zet. Het hoeft maar een paar minuten in de magnetron,…
Lees meer

Noedels met Tofu, Broccoli en Sesamzaadjes

Noedels met Tofu, Broccoli en Sesamzaadjes

Dit recept kreeg ik van een vriendinnetje van mij, Dorine. Zij vond glutenvrije noedels bij de natuurwinkel. De noedels zijn gemaakt van volkorenrijst, pompoen en gember. Van hetzelfde merk zijn ook noedels met zoete aardappel verkrijgbaar. Het recept van Dorine…
Lees meer

Mihoen met Gemarineerde Biefstuk

Super snel: Mihoen met Gemarineerde Biefstuk

Het is van nature glutenvrij, super snel klaar te maken, én lekker, maar toch eet ik het nauwelijks: Mihoen. Om daar maar eens verandering in te brengen, vandaag een recept voor mihoen met gemarineerde biefstuk. In dit gerecht heb ik…
Lees meer

Oud&Nieuw

Oud & Nieuw

Het einde van 2015 is bijna in zicht; op naar een nieuw jaar! Hopelijk hebben jullie allemaal een gezellig avondje gepland en luiden jullie het nieuwe jaar in tijdens een geweldig feestje, ergens op een dansvloer of knus thuis met…
Lees meer

'Boter'koek

Sinterklaasspecial: ‘Boter’koek

Vanavond is het Sinterklaasavond! Ik heb de afgelopen weken al een recept voor pepernoten en borstplaat gepost. Veel mensen zijn vandaag waarschijnlijk nog druk met voorbereidingen en er zal niet veel tijd meer zijn voor het maken van meer Sinterklaassnoepgoed….
Lees meer

Borstplaat

Sinterklaasspecial: Borstplaat

Vorige week postte ik op mijn blog een recept voor pepernoten vanwege Sinterklaas. Een andere lekkernij die voor mij typisch bij Sinterklaas hoort is borstplaat. Vroeger kreeg ik van de Goede Sint elk jaar een heerlijk stuk borstplaat op pakjesavond….
Lees meer

Bibimbap Bulgogi

Koreaanse Bibimbap Bulgogi

Nog een heerlijk recept uit Korea! Dit gerecht heb ik er vaker gegeten. Bibimbap betekent letterlijk gemixte rijst en bulgogi is dungesneden gemarineerd rundvlees. Het gerecht is zeer smakelijk en wordt in Korea geserveerd in een gloeiend hete, traditionele zwarte…
Lees meer

loempiaatjes met mango en zalm

Loempiaatjes met mango en munt

Bedankt voor alle leuke reacties op mijn blog van vorige week met het recept voor loempiaatjes met gehakt, paprika en prei! Voor degenen die de smaak te pakken hebben heb ik een oud recept tevoorschijn getoverd. Deze variant is gevuld…
Lees meer

Kookboek

Aanraders: Leuke Kookboeken

Ik krijg vaak de vraag of er leuke glutenvrije en lactosevrije kookboeken bestaan. Er is gelukkig de laatste tijd steeds meer bekendheid over voedselallergieën en intoleranties. Helaas gaat veel informatie over gluten óf lactose en is er weinig te vinden…
Lees meer

Thaise groene curry met Vis en Garnalen

Thaise Curry Week! Curry met Vis en Garnalen.

Vandaag het recept voor Thaise curry met vis en garnalen! Dit is een variatie op de Thaise curry met kip, waar ik een paar dagen geleden het recept voor postte. Ook voor dit recept heb je Thaise groene currypasta nodig….
Lees meer

Chocoladenemesis 1

Kerstspecial deel 2: Chocoladenemesis

Vorige week kregen jullie van mij een recept voor een voorgerecht voor tijdens kerst. Deze week een dessert. De chocoladenemesis is een ontzettend lekkere, smeuïge chocoladetaart. Ondanks dat ie erg machtig is, vind ik altijd nog wel een gaatje voor…
Lees meer

Verwarmende rode risotto

Afgelopen weekend is de wintertijd ingegaan. Het is fijn dat het nu ’s ochtends wat eerder licht is, maar ik moet wel wennen aan de donkere avonden. Nu het dan dus echt winter begint te worden besloot ik om een…
Lees meer

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief
Anna's top 7 - Zoetigheden voorkant en ontvang direct een e-boekje met mijn 7 favoriete zoete recepten!  
Ik gebruik uw gegevens om eens per week een mail te sturen met een recept, tips of ervaringen. Uw gegevens zullen niet doorgegeven of doorverkocht worden aan derden en u kunt uzelf gemakkelijk uitschrijven door de unsubscibe knop onderaan de mail te gebruiken.