Blogs

Heerlijke Thaise Groene Curry

Mijn collega is afgelopen winter naar Thailand op vakantie geweest. Hij heeft daar ook een kookcursus gedaan en zo ben ik aan het authentieke recept voor de currypasta gekomen! Het maken van de currypasta is op zich niet moeilijk. Het…
Lees meer

Salade Niçoise

Nu een van mijn beste vriendinnetjes in Nice woont, heb ik het geluk dat ik er vaak op bezoek ga! Afgelopen weekend was ik er weer en het eten in Nice is heerlijk! Eerder schreef ik al het recept voor Socca,…
Lees meer

De helden van ‘Baking Power’

Een tijdje geleden werd ik benaderd door de helden van ‘Baking Power’. Zij zetten zich in voor vrouwen die slachtoffer zijn geweest van mensenhandel, door middel van het bakken en verkopen van glutenvrije en lactosevrije muffins. Dit prachtige concept verdient…
Lees meer

Basisrecept bouillon

Meestal gebruik ik voor het maken van bouillon een (gluten- en lactosevrij) bouillonblokje, maar veel lekkerder is het om zelf bouillon te maken. Bovendien weet je dan zeker dat er geen gluten of lactose in zit, en dat is met…
Lees meer

Mugcake van Chocola, Pindakaas en Walnoot

Ik ben de laatste tijd aan het experimenteren met mugcakes. Een mugcake is een cakeje dat je in een mok maakt en dan in de magnetron zet. Het hoeft maar een paar minuten in de magnetron, en is dus veel…
Lees meer

Mugcake van Avocado

Een mugcake is een cakeje dat je in een mok maakt en dan in de magnetron zet. Het hoeft maar een paar minuten in de magnetron, en is dus veel sneller klaar dan wanneer je cakejes bakt in de oven….
Lees meer

Noedels met Tofu, Broccoli en Sesamzaadjes

Dit recept kreeg ik van een vriendinnetje van mij, Dorine. Zij vond glutenvrije noedels bij de natuurwinkel. De noedels zijn gemaakt van volkorenrijst, pompoen en gember. Van hetzelfde merk zijn ook noedels met zoete aardappel verkrijgbaar. Het recept van Dorine…
Lees meer

Oud & Nieuw

Het einde van 2015 is bijna in zicht; op naar een nieuw jaar! Hopelijk hebben jullie allemaal een gezellig avondje gepland en luiden jullie het nieuwe jaar in tijdens een geweldig feestje, ergens op een dansvloer of knus thuis met…
Lees meer

Sinterklaasspecial: ‘Boter’koek

Vanavond is het Sinterklaasavond! Ik heb de afgelopen weken al een recept voor pepernoten en borstplaat gepost. Veel mensen zijn vandaag waarschijnlijk nog druk met voorbereidingen en er zal niet veel tijd meer zijn voor het maken van meer Sinterklaassnoepgoed….
Lees meer

Sinterklaasspecial: Borstplaat

Vorige week postte ik op mijn blog een recept voor pepernoten vanwege Sinterklaas. Een andere lekkernij die voor mij typisch bij Sinterklaas hoort is borstplaat. Vroeger kreeg ik van de Goede Sint elk jaar een heerlijk stuk borstplaat op pakjesavond….
Lees meer

Koreaanse Bibimbap Bulgogi

Nog een heerlijk recept uit Korea! Dit gerecht heb ik er vaker gegeten. Bibimbap betekent letterlijk gemixte rijst en bulgogi is dungesneden gemarineerd rundvlees. Het gerecht is zeer smakelijk en wordt in Korea geserveerd in een gloeiend hete, traditionele zwarte…
Lees meer

Loempiaatjes met mango en munt

Bedankt voor alle leuke reacties op mijn blog van vorige week met het recept voor loempiaatjes met gehakt, paprika en prei! Voor degenen die de smaak te pakken hebben heb ik een oud recept tevoorschijn getoverd. Deze variant is gevuld…
Lees meer

Aanraders: Leuke Kookboeken

Ik krijg vaak de vraag of er leuke glutenvrije en lactosevrije kookboeken bestaan. Er is gelukkig de laatste tijd steeds meer bekendheid over voedselallergieën en intoleranties. Helaas gaat veel informatie over gluten óf lactose en is er weinig te vinden…
Lees meer

Thaise Curry Week! Curry met Vis en Garnalen.

Vandaag het recept voor Thaise curry met vis en garnalen! Dit is een variatie op de Thaise curry met kip, waar ik een paar dagen geleden het recept voor postte. Ook voor dit recept heb je Thaise groene currypasta nodig….
Lees meer

Kerstspecial deel 2: Chocoladenemesis

Vorige week kregen jullie van mij een recept voor een voorgerecht voor tijdens kerst. Deze week een dessert. De chocoladenemesis is een ontzettend lekkere, smeuïge chocoladetaart. Ondanks dat ie erg machtig is, vind ik altijd nog wel een gaatje voor…
Lees meer

Verwarmende rode risotto

Afgelopen weekend is de wintertijd ingegaan. Het is fijn dat het nu ’s ochtends wat eerder licht is, maar ik moet wel wennen aan de donkere avonden. Nu het dan dus echt winter begint te worden besloot ik om een…
Lees meer

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief
Anna's top 7 - Zoetigheden voorkant en ontvang direct een e-boekje met mijn 7 favoriete zoete recepten!  
Ik gebruik uw gegevens om eens per week een mail te sturen met een recept, tips of ervaringen. Uw gegevens zullen niet doorgegeven of doorverkocht worden aan derden en u kunt uzelf gemakkelijk uitschrijven door de unsubscibe knop onderaan de mail te gebruiken.