Chocolade Bananen mudcake

Share

_20160530_113142Het recept van deze week is een heerlijke, smeuige chocolade mudcake, met banaan en courgette. Door de banaan en de geraspte courgette wordt de cake lekker sponzig en hoef je geen boter of margarine te gebruiken.

Bouwe maakte deze heerlijke cake laatst toen hij jarig was. Daarom heeft hij hem ook versierd met vrolijke discospikkels! Let er bij de spikkels wel goed op dat deze gluten- en lactosevrij zijn, want veel versiersels bevatten gluten.

Iedereen op zijn verjaardag vond de cake overheerlijk, dus het is echt een aanrader, ook voor mensen zonder gluten- en of lactose-intolerantie. Bedankt Bouwe! 

Chocolade-Bananen mudcake

Voor ca 20 plakken
Chocolade mudcake

Ingrediënten

4 biologische eieren
160 gram suiker
150 gram rijstemeel
50 gram gemalen amandelen
4 theelepels glutenvrij bakpoeder
2 grote bananen
1 middelgrote courgette
3 eetlepels cacaopoeder
2 eetlepels zonnebloemolie
snufje zout

chocoladeglazuur
200 gram pure lactosevrije chocolade
3 eetlepels honing

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Klop de eieren los met een garde of mixer. Voeg de suiker toe en klop tot een schuimig en luchtig geheel.

Pel de bananen en prak fijn met een vork. Snijd de uiteinden van de courgette en rasp de courgette fijn.

Voeg de geprakte bananen, geraspte courgette, gemalen amandelen, zonnebloemolie en het zout toe aan het ei-suikermengsel. Mix tot een geheel.

Zeef het rijstemeel, bakpoeder en cacaopoeder erboven en vermeng alles met een houten lepel tot een glad beslag.

Giet het beslag in de ingevette cakevorm. Bak de cake ongeveer 40 minuten in de oven. Haal de cake uit de oven en laat afkoelen.

Smelt ondertussen voor het glazuur de chocolade au bain marie in een pannetje. Meng de honing door de gesmolten chocolade.

Verdeel het chocoladeglazuur over de cake. Versier eventueel met glutenvrije discospikkels.

Share

2 Reacties

  1. Anita

    Hi Anna,
    Deze lijkt me overheerlijk!! Heb jij een tip door wat ik de amandelen zou kunnen vervangen? Zijn cashewnoten of zonnebloempitten een optie?

    Reageren
    1. Anna (Auteur bericht)

      Beste Anita,

      Bedankt voor jou reactie, ik denk dat je de amandelen wel zou kunnen vervangen door cashewnoten. Ik heb dit alleen nog nooit geprobeerd, dus weet niet of het dan precies hetzelfde wordt.

      Succes en ik hoor het graag,
      Fijne dag!
      Anna

      Reageren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vul hier de verificatie code in, om spam te voorkomen

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief
Anna's top 7 - Zoetigheden voorkant en ontvang direct een e-boekje met mijn 7 favoriete zoete recepten!  
Ik gebruik uw gegevens om eens per week een mail te sturen met een recept, tips of ervaringen. Uw gegevens zullen niet doorgegeven of doorverkocht worden aan derden en u kunt uzelf gemakkelijk uitschrijven door de unsubscibe knop onderaan de mail te gebruiken.