Heerlijk vegetarisch! Gevulde puntpaprika’s

De zomer lijkt er nu echt aan te komen! Ik heb dan altijd behoefte aan wat lichtere gerechten met veel groenten. Dit is een heel simpel gerechtje, maar daarom niet minder smakelijk.
Deze gevulde puntpaprika’s zijn lekker als ze net uit de oven komen, maar je kan ze ook heel goed meenemen naar een picknick. Zelf heb ik dit gerecht gemaakt voor een zonnige lunch in het park!

Je kunt natuurlijk ook gewone paprika’s gebruiken, maar puntpaprika’s zijn net iets zoeter en zien er feestelijker uit. Serveer de puntpaprika’s met een frisse salade!

Gevulde puntpaprika’s

Voor 4 personen
gevulde paprika

Ingrediënten

4-6 rode puntpaprika’s
300 gram rijst
1 courgette
2 tomaten
1 ui
1 teentje knoflook
verse tijm
olijfolie
peper, zout
50 gram Parmezaan

Kook de rijst gaar volgens de instructies op de verpakking.

Halveer de puntpaprika’s. Verwijder de zaadlijsten en was ze. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Snijd de courgette en de tomaat in kleine blokjes.

Fruit de ui in een pan op laag vuur glazig. Voeg de knoflook toe en bak kort mee. Voeg ook de courgette toe en bak deze beetgaar. Voeg als laatste de tomaat toe en bak nog 1-2 minuten.

Breng de gekookte rijst op smaak met een scheutje olijfolie, peper, zout en verse tijm. Roer de gebakken groenten er doorheen.

Vul de puntpaprika’s met het rijst-groentemengsel. Bestrooi met geraspte Parmezaan.

Bak de puntpaprika’s in ongeveer 30-40 minuten beetgaar in de oven op 180 graden. Serveer met een verse salade.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Vul hier de verificatie code in, om spam te voorkomen

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>