Hamburger met muntchutney, tzatziki en pappadums

Share

Hamburgers met Pappadums en Muntchutney
In een van mijn glutenvrije kookboeken vond ik dit heerlijke recept voor burgers met muntchutney, tzatziki en pappadums.

Pappadums worden meestal gemaakt van linzen en zijn dus glutenvrij. Check wel altijd voor de zekerheid even de ingrediëntenlijst. De pappadums kan je bereiden in de magnetron, in de koekenpan of in de oven.

Voor de zowel de chutney als de tzatziki is verse munt nodig. Bij mij in de buurt zit een heel leuke stadstuin, waar een gedeelte is met verse kruiden die je gewoon mag plukken. Ik heb daar mijn verse munt vandaan gehaald, maar je kan het ook meestal voordelig bij de Turkse winkel kopen.
Ik maakte bij dit gerecht ook nog aardappeltjes en pastinaak uit de oven; dat recept volgt een andere keer!

Hamburger met Pappadums en Muntchutney

Hoofdgerecht voor 2 personen
Hamburgers met Pappadums en Muntchutney 2

Ingrediënten

Hamburgers
300 gram biologisch rundergehakt
1 sjalot
1 scharrelei
1 theelepel gemalen korianderzaad
1 theelepel gemalen komijnzaad
snufje kaneel
peper, zout
olijfolie
4 (glutenvrije) pappadums

Muntchutney
½ appel
¼ ui
handje verse munt
1 theelepel suiker
snufje cayennepeper
zout

Tzatziki
200 gram lactosevrije yoghurt
½ komkommer
1 teentje knoflook
eetlepel verse munt
peper, zout

Begin met de tzatziki. Schil hiervoor de komkommer en snijd deze in kleine blokjes van 3-5 mm. Doe de komkommerblokjes in een zeef, bestrooi met wat zout en laat 20 minuten intrekken. Hak de knoflook en de verse munt fijn.

Snipper ondertussen de sjalot en fruit glazig in een beetje olijfolie. Laat afkoelen.

Schep de gefruite sjalot, komijn, koriander, kaneel, peper en zout door het gehakt. Klop het ei los en voeg toe. Meng alles goed door elkaar en kneed er 4 kleine, of 2 grote hamburgers van.

Bak de hamburgers in een koekenpan gedurende ongeveer 10-15 minuten, afhankelijk van de grootte van de burgers en de gewenste gaarheid. Keer halverwege.

Maak ondertussen de muntchutney. Schil hiervoor de halve appel en verwijder het klokhuis. Meng de appel, ui, verse muntblaadjes, zout, cayennepeper en suiker in een keukenmachine.

Dep de komkommerblokjes droog met keukenpapier, doe in een kom en schep er de knoflook, munt, peper, zout en de lactosevrije yoghurt door.

Bestrijk de pappadums met een beetje olie en bak deze in een hete koekenpan of onder de hete grill tot ze opgeblazen raken.

Serveer de hamburger met de muntchutney, tzatziki, pappadums en eventueel een simpele salade.

Share

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vul hier de verificatie code in, om spam te voorkomen

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief
Anna's top 7 - Zoetigheden voorkant en ontvang direct een e-boekje met mijn 7 favoriete zoete recepten!  
Ik gebruik uw gegevens om eens per week een mail te sturen met een recept, tips of ervaringen. Uw gegevens zullen niet doorgegeven of doorverkocht worden aan derden en u kunt uzelf gemakkelijk uitschrijven door de unsubscibe knop onderaan de mail te gebruiken.