Hartige Taart met Paddenstoelen en Spinazie

Share

Al eerder schreef ik een blog over het basisrecept voor een hartige taartbodem. Deze week het recept voor een hartige taart met paddenstoelen en spinazie.

Voor dit recept heb je het basisrecept nodig. De vulling van de hartige taart bestaat uit paddenstoelen, spinazie en oude kaas. Omdat ik weinig vlees eet, vind ik het lekker om veel paddenstoelen te eten. Deze zijn lekker stevig en vullend en een goede vleesvervanger. Ik heb nu diepvries spinazie gebruikt, omdat verse spinazie van Nederlandse bodem pas vanaf het voorjaar verkrijgbaar is.

De citroen geeft een fris tintje aan de hartige taart en door de oude kaas wordt het lekker pittig en zoutig. Oude kaas is door het rijpingsproces lactosevrij en kun je dus prima gebruiken in dit gerecht als je lactose-intolerant bent.

Deze hartige taart is heerlijk als hoofdgerecht maar kan je ook prima als lunchgerecht eten. Omdat de taart ook goed koud gegeten kan worden, kan je hem ook meenemen als lunch naar kantoor.

Hartige Taart met Paddenstoelen en Spinazie

Hoofdgerecht voor 4 personen
Hartige Taart met Paddenstoelen en Spinazie

Ingrediënten

basisrecept voor hartige taartbodem
vulling:
– 400 gram gemengde paddenstoelen
– (bijv. oesterzwammen, champignons)
– 200 gram spinazie (vers of diepvries)
– 1 ui
– 1 teentje knoflook
– geraspte schil van 1 citroen
– 3 eieren
– 150 gram geraspte oude kaas
– peper, zout

Maak de hartige taartbodem volgens het basisrecept.

Snipper ondertussen de ui en hak de knoflook. Snijd of scheur de paddenstoelen in plakjes of stukjes. Als je verse spinazie gebruikt, was deze dan goed zodat al het zand er uit is.

­­Fruit de ui op matig vuur in wat olijfolie. Voeg de knoflook en de paddenstoelen toe en bak mee. Schep de spinazie erdoor en bak kort mee totdat het ontdooid is of voldoende geslonken is.

Vul de taartbodem met de gebakken groenten.

Klop de eieren los en meng met de geraspte oude kaas. Roer de geraspte citroenschil er doorheen. Voeg naar smaak peper en zout toe. Giet het eimengsel over de vulling en bak de taart nog 20 minuten totdat het eimengsel gestold is en de kaas mooi goudbruin kleurt.

Hoe maak jij jouw hartige taart? Post een foto van jouw gerecht op instagram: #glutenvrijlactosevrij (mijn instagram is anna_glutenvrij_lactosevrij)

Share

2 Reacties

  1. Alma

    Beste Anna, ik ga zeker wat van je recepten proberen en waarschijnlijk ook wel combineren. Basisbodem ziet er makkelijk en lekker uit. De link (vanuit spinzaie-paddenstoel) naar de basisbodem klopt echter niet helemaal. Is nu:
    http://glutenvrijlactosevrij.nl/2015/01/15/basisrecept-hartige-taartbodem/
    Maar de bodem staat bij: http://glutenvrijlactosevrij.nl/basisrecept-hartige-taartbodem/

    Vriendelijke groet,

    Alma Korteweg

    Reageren
    1. Anna (Auteur bericht)

      Beste Alma,

      Bedankt voor het aangeven, ik zal de link binnenkort aanpassen!

      Fijne dag!
      Anna

      Reageren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vul hier de verificatie code in, om spam te voorkomen

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief
Anna's top 7 - Zoetigheden voorkant en ontvang direct een e-boekje met mijn 7 favoriete zoete recepten!  
Ik gebruik uw gegevens om eens per week een mail te sturen met een recept, tips of ervaringen. Uw gegevens zullen niet doorgegeven of doorverkocht worden aan derden en u kunt uzelf gemakkelijk uitschrijven door de unsubscibe knop onderaan de mail te gebruiken.