Lange vingers

Share

Ik heb laatst geprobeerd zelf glutenvrije lange vingers te maken. Ik had de koekjes nodig om te verwerken in een dessert. Het recept voor lange vingers is vrij eenvoudig. Ik heb geen spuitzak gebruikt voor het verdelen van het beslag op de bakplaat, maar ik heb het er met een lepel op geschept. Qua vorm lijken de koekjes meer op platgeslagen duimen, maar qua smaak zijn ze erg lekker! Waarschijnlijk wordt de vorm beter wanneer je wel een spuitzak gebruikt.

De lange vingers zijn heerlijk om zo te eten, maar je kunt ze ook goed gebruiken in desserts.

Verpak de koekjes luchtdicht, zo blijven ze het langst lekker!

Lange vingers

Voor ca 250 gram
foto 3

Ingrediënten

80 gram rijstemeel
20 gram maïzena
3 biologische eieren
100 gram suiker
suiker om te bestrooien

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Splits de eieren. Zorg ervoor dat er geen vet of eigeel bij het eiwit komt.

Klop in een beslagkom de eidooiers met de helft van de suiker (50 gram) tot een romig geheel.

Klop in een tweede kom de eiwitten stijf met de andere helft van de suiker. Zorg dat de kom vetvrij is, anders worden de eiwitten niet stijf.

Vermeng het rijstemeel en de maïzena goed met elkaar.

Spatel voorzichtig het eidooiermengsel door de stijfgeklopte eiwitten. Zorg ervoor dat het beslag zo luchtig mogelijk blijft. Spatel ook het meelmengsel voorzichtig door het beslag. Het beslag blijft wat lobbig.

foto 51Bekleed een bakplaat met bakpapier. Schep met een lepel dunne reepjes beslag op de bakplaat van ongeveer 8 cm lang en 1 cm breed. Het beslag loopt tijdens het bakken wat uit. Je kunt hier eventueel ook een spuitzak gebruiken.

Bestrooi de lange vingers met wat suiker en bak ze in de oven gedurende ongeveer 10-15 minuten. Houd ze goed in de gaten, want de laatste minuten worden ze snel bruin.

Haal de lange vingers uit de oven, laat afkoelen en verpak ze luchtdicht.

Share

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Vul hier de verificatie code in, om spam te voorkomen

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief
Anna's top 7 - Zoetigheden voorkant en ontvang direct een e-boekje met mijn 7 favoriete zoete recepten!  
Ik gebruik uw gegevens om eens per week een mail te sturen met een recept, tips of ervaringen. Uw gegevens zullen niet doorgegeven of doorverkocht worden aan derden en u kunt uzelf gemakkelijk uitschrijven door de unsubscibe knop onderaan de mail te gebruiken.