Marokkaanse gehaktballetjes met citroensaus

Share

Mijn ouders zijn gelukkig inmiddels helemaal gewend aan gluten- en lactosevrij koken. Laatst maakte mama dit gerecht: Marokkaanse gehaktballetjes in citroensaus. In de gehaktballetjes zit normaalgesproken oud brood, beschuit of paneermeel, maar mijn moeder heeft dat vervangen door glutenvrij paneermeel. Eventueel kan je het paneermeel ook gewoon weglaten, of vervangen door wat rijstemeel.

Serveer de gehaktballetjes met rijst, glutenvrije couscous of glutenvrij brood.

Marokkaanse Gehaktballetjes in Citroensaus

Hoofdgerecht voor 4 personen

Marokkaanse Gehaktballetjes in Citroensaus

Ingrediënten

gehaktballetjes:
500 gram lams- of rundergehakt
3 eetlepels glutenvrij paneermeel
1 biologisch ei
1 ui
2 eetlepels bladpeterselie
½ theelepel paprikapoeder
½ theelepel komijnpoeder
½ theelepel versgemalen zwarte peper
1 theelepel zout

citroensaus:
1 eetlepel zonnebloemolie
½ ui
½ theelepel paprikapoeder
½ theelepel kurkuma
¼ theelepel komijnpoeder
1 rode Spaanse peper
375 ml glutenvrije bouillon
2 eetlepels verse koriander
2 eetlepels bladpeterselie
2 eetlepels citroensap

Begin met de gehaktballetjes. Snipper hiervoor de ui en hak de peterselie fijn. Vermeng het gehakt met de ui, de peterselie, het paneermeel, het ei, het paprikapoeder, het komijnpoeder, de zwarte peper en het zout. Kneed tot een geheel. Rol van het gehaktmengsel balletjes ter grootte van een walnoot.

Maak dan de citroensaus. Snipper hiervoor een halve ui en snijd de rode peper fijn. Verwijder eventueel de zaadjes als je niet van pittig houdt. Hak de koriander en de peterselie fijn.

Verhit wat zonnebloemolie in een grote pan. Voeg de ui toe en bak glazig. Voeg het paprikapoeder, de kurkuma, het komijnpoeder en de rode peper toe en bak het geheel ongeveer 1 minuut zodat de geuren vrijkomen. Voeg de bouillon en de verse korianderblaadjes toe en breng aan de kook.

Voeg de gehaktballetjes toe aan de saus, dek de pan af en laat het geheel 45 minuten zachtjes sudderen.

Roer het citroensap en bijna alle peterselie door de saus. Breng verder op smaak met peper en zout. Breng de saus opnieuw aan de kook en laat nog 2 minuten zachtjes koken.

Serveer de gehaktballetjes in citroensaus in een mooie, grote schaal. Lekker met rijst, glutenvrije couscous of glutenvrij brood.

Share

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vul hier de verificatie code in, om spam te voorkomen

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief
Anna's top 7 - Zoetigheden voorkant en ontvang direct een e-boekje met mijn 7 favoriete zoete recepten!  
Ik gebruik uw gegevens om eens per week een mail te sturen met een recept, tips of ervaringen. Uw gegevens zullen niet doorgegeven of doorverkocht worden aan derden en u kunt uzelf gemakkelijk uitschrijven door de unsubscibe knop onderaan de mail te gebruiken.