Super snel: Mihoen met Gemarineerde Biefstuk

Share

Het is van nature glutenvrij, super snel klaar te maken, én lekker, maar toch eet ik het nauwelijks: Mihoen. Om daar maar eens verandering in te brengen, vandaag een recept voor mihoen met gemarineerde biefstuk.

In dit gerecht heb ik de biefstuk in reepjes gesneden en gemarineerd, zodat het heerlijk van smaak wordt. Voeg de biefstuk pas op het aller laatst toe aan de gebakken groenten en bak heel kort mee, zodat het nog een beetje rosé blijft.
De rijstazijn die ik voor de marinade heb gebruikt kan je gewoon bij de supermarkt kopen. Ik gebruik de Japanse rijstazijn die je ook voor sushi gebruikt. Glutenvrije ketjap manis kan je meestal ook wel in de supermarkt vinden, of anders bij de Aziatische supermarkt of toko.

Mihoen met Gemarineerde Biefstuk

Hoofdgerecht voor 4 personen
Mihoen met Gemarineerde Biefstuk

Ingrediënten

250 gram rijstmihoen
300 gram biefstuk
250 gram champignons
1 courgette
1 wortel
1 paprika
4 eetlepels rijstazijn
2 eetlepels ketjap manis (glutenvrij)
2 eetlepels zonnebloemolie
2 theelepels gemberpoeder
2 teentjes knoflook
1 rode peper
100 ml water

Begin met de marinade voor de biefstuk. Hak hiervoor de knoflook fijn en snijd de rode peper in smalle ringen. Verwijder eventueel de zaadjes als je niet van pittig houdt. Vermeng de rijstazijn, ketjap manis, gemberpoeder, zonnebloemolie, knoflook en rode peper.

Snijd de biefstuk in smalle reepjes. Voeg de biefstukreepjes toe aan de marinade en hussel goed door. Laat minimaal 15 minuten marineren.

Borstel ondertussen de champignons schoon en snijd in plakjes. Schil de wortel en snijd julienne (in smalle reepjes). Snijd ook de courgette julienne. Maak de paprika schoon en snijd in smalle reepjes.

Kook de mihoen volgens de instructies op de verpakking.

Verhit in een wok of hapjespan een beetje zonnebloemolie. Voeg de gesneden groenten toe. Bak het geheel op hoog vuur onder voortdurend omscheppen in ongeveer 5-7 minuten beetgaar.

Voeg de biefstukreepjes, met de marinade, toe en bak deze 1-2 minuten mee. Giet er een scheutje water bij zodat er wat saus ontstaat.

Verdeel de mihoen over de borden. Schep de gebakken groenten en biefstuk er op. Voeg naar smaak extra ketjap manis of zout toe.

Share

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vul hier de verificatie code in, om spam te voorkomen

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief
Anna's top 7 - Zoetigheden voorkant en ontvang direct een e-boekje met mijn 7 favoriete zoete recepten!  
Ik gebruik uw gegevens om eens per week een mail te sturen met een recept, tips of ervaringen. Uw gegevens zullen niet doorgegeven of doorverkocht worden aan derden en u kunt uzelf gemakkelijk uitschrijven door de unsubscibe knop onderaan de mail te gebruiken.