Mugcake van Framboos Kokos en Banaan

Share

Mugcake framboosDit recept is geïnspireerd op een recept uit het kookboek ‘Paleo in 15 minuten’. Een mugcake is een cakeje dat je in een mok maakt en dan in de magnetron zet. Het hoeft maar een paar minuten in de magnetron, en is dus veel sneller klaar dan wanneer je cakejes bakt in de oven.

Deze mugcakes zijn met framboos, kokos en banaan en zijn heerlijk fluffy en friszoet. Je kunt verse frambozen gebruiken, of frambozen uit de diepvries.

Mugcake van Framboos, Kokos en Banaan

Voor 2 cakejes
Mugcake framboos 2

Ingrediënten

1 rijpe banaan
1 biologisch ei
2 eetlepels kokosmeel
1 theelepel bakpoeder
½ zakje vanillesuiker
15 frambozen (verse of uit de diepvries)

Prak de banaan fijn in een schaal. Voeg het ei toe en meng door de geprakte banaan.

Voeg het kokosmeel, het bakpoeder en de vanillesuiker toe aan het bananenmengsel en klop met een vork tot een beslag. Er mogen nog wat stukjes banaan in zitten.

Schep voorzichtig de frambozen door het beslag.

Verdeel het beslag over 2 magnetronbestendige mokken.

Zet de mokken gedurende ongeveer 3,5 – 4 minuten in de magnetron op ongeveer 800 Watt. De cakejes zijn klaar als ze tot ongeveer 1,5 keer hun oorspronkelijke vorm zijn gerezen en niet meer vochtig zijn. Je kunt de cakejes ook in de oven bakken op 180 ºC. Reken dan ongeveer 15-20 minuten oventijd.

Share

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vul hier de verificatie code in, om spam te voorkomen

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief
Anna's top 7 - Zoetigheden voorkant en ontvang direct een e-boekje met mijn 7 favoriete zoete recepten!  
Ik gebruik uw gegevens om eens per week een mail te sturen met een recept, tips of ervaringen. Uw gegevens zullen niet doorgegeven of doorverkocht worden aan derden en u kunt uzelf gemakkelijk uitschrijven door de unsubscibe knop onderaan de mail te gebruiken.