Noedels met Tofu, Broccoli en Sesamzaadjes

Share

Rijst noodelsDit recept kreeg ik van een vriendinnetje van mij, Dorine. Zij vond glutenvrije noedels bij de natuurwinkel. De noedels zijn gemaakt van volkorenrijst, pompoen en gember. Van hetzelfde merk zijn ook noedels met zoete aardappel verkrijgbaar.

Het recept van Dorine is vegetarisch; ze heeft er broccoli, tofu, maïs en sesamzaadjes bij gemaakt. Het is super snel en makkelijk om te maken, en ook nog eens heel gezond.

Dank je wel, Dorine, voor dit lekkere recept!

 

Noedels met Tofu, Broccoli en Sesamzaadjes
Hoofdgerecht voor 4 personen

 

Ingrediënten

250 gram rijst- of boekweitnoedels (bijvoorbeeld met pompoen of zoete aardappel)
375 gram tofu
400 gram broccoli
1 klein blikje maïs (200 gram)
2 teentjes knoflook
3 cm verse gember
1 rode peper
sesamzaadjes
glutenvrije sojasaus
zonnebloemolie

Hak de knoflook en de gember fijn. Snijd de rode peper in smalle ringen. Verwijder eventueel de zaadjes als je niet van pittig houdt. Snijd de tofu in blokjes. Snijd de broccoli in roosjes en snijd ook de steel van de broccoli in kleine blokjes.

Kook de noedels volgens de instructies op de verpakking.

Verhit in een wok of hapjespan een beetje zonnebloemolie. Voeg de knoflook, gember en rode peper toe en fruit aan totdat de geuren vrijkomen. Voeg de tofu en de broccoli toe en bak op matig vuur totdat de broccoli beetgaar is. Schep regelmatig om. Voeg op het laatst de maïs toe en schep het geheel om zodat alles goed verwarmd is.

Rooster ondertussen in een droge koekenpan de sesamzaadjes. Pas op dat de zaadjes niet aanbranden.

Verdeel de noedels over de borden. Schep de gebakken groenten en tofu erop. Voeg naar smaak glutenvrije sojasaus toe. Garneer met de geroosterde sesamzaadjes.

Share


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vul hier de verificatie code in, om spam te voorkomen