“Oreo Cheesecake”

Share

Van een van mijn volgers, Joyce, kreeg ik dit heerlijke recept voor een gluten- en lactosevrije ‘Oreo Cheesecake’.

De taart ziet er echt prachtig uit! Ik heb hem zelf nog niet gemaakt, maar wilde het recept meteen met jullie delen, want volgens mij is ‘ie superlekker.
Voor de koekjes kan je glutenvrije Black Cookies van Boni gebruiken, of de glutenvrije Double Cookies van Albert Heijn. De koekjes bevatten in principe geen melk, maar kunnen hier wel sporen van bevatten. Als je dus heel erg gevoelig bent voor lactose kan je waarschijnlijk beter koekjes gebruiken die echt gegarandeerd lactosevrij zijn. Je kan dan verder wel gewoon het recept volgen.

Dank je wel Joyce, voor dit overheerlijke recept!

Recept van Joyce: gluten- en lactosevrije Oreo Cheesecake

Voor ca 12 porties
Oreo Cheesecake

Ingrediënten

500 gram glutenvrije Black Cookies van Boni of glutenvrije Double Cookies van Albert Heijn
180 gram lactosevrije margarine
200 ml lactosevrije opklop slagroom (bijv. van Alpro)
250 gram lactosevrije roomkaas (bijv. van MinusL)
60 gram suiker
3 theelepels citroensap
1 zakje vanillesuiker
snufje zout

Begin met de bodem. Neem hiervoor 350 gram van de koekjes en haal de witte vulling er zoveel mogelijk van af met een mesje. Stamp de koekjes heel fijn.

Smelt de margarine in een steelpannetje op laag vuur en voeg dit toe aan de koekkruimels. Roer goed door elkaar.

Zet het mengsel even in de koelkast en laat ongeveer 15 minuten staan. Roer wel nog geregeld even door, want het mengsel mag niet hard worden.

Bekleed de springvorm met bakpapier. Neem het koekjesmengsel uit de koelkast en roer nog een keer door zodat het zo glad mogelijk is.

Verdeel het mengsel over de bodem van de springvorm en zet dan weer voor ongeveer 20 minuten in de koelkast.

Maak ondertussen de vulling. Klop hiervoor de lactosevrije roomkaas los. Voeg de suiker, vanillesuiker, citroensap en een snufje zout toe en blijf kloppen tot een glad geheel.

Klop de lactosevrije slagroom stijf en roer deze door het roomkaasmengsel.

Verkruimel de resterende 150 gram van de koekjes (inclusief de vulling). Schep de kruimels door het roomkaasmengsel.
Haal de springvorm uit de koelkast. Stort het roomkaasmengsel op de koekjesbodem en strijk de bovenkant glad. Decoreer eventueel met nog wat glutenvrije koekjes.

Plaats de cheesecake in de koelkast en laat daar tenminste 2 uur staan voordat je hem opdient.

Share

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Vul hier de verificatie code in, om spam te voorkomen

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief
Anna's top 7 - Zoetigheden voorkant en ontvang direct een e-boekje met mijn 7 favoriete zoete recepten!  
Ik gebruik uw gegevens om eens per week een mail te sturen met een recept, tips of ervaringen. Uw gegevens zullen niet doorgegeven of doorverkocht worden aan derden en u kunt uzelf gemakkelijk uitschrijven door de unsubscibe knop onderaan de mail te gebruiken.