Ovenschotel met Aardappelpuree en Tonijn

Share

Het is alweer echt winter, dus tijd voor goede, vullende, verwarmende maaltijden. Ik maakte deze ovenschotel met aardappelpuree, spinazie en tonijn, geïnspireerd op een recept dat ik vond op internet.

Het is het lekkerst om de aardappelpuree zelf te maken. Gebruik hiervoor kruimige aardappelen, een scheutje lactosevrije melk en een klontje lactosevrije margarine. Wees voorzichtig met het toevoegen van zout, omdat de ansjovis en de oude kaas het geheel ook al een zoute smaak geeft.

Ik maakte dit gerecht in een grote ovenschaal, maar je kan ook voor iedereen een apart klein ovenschaaltje gebruiken. Dat staat natuurlijk extra feestelijk!

Ovenschotel met Aardappelpuree en Tonijn

Hoofdgerecht voor 4 personen
Ovenschotel met Aardappelpuree en Tonijn 5

Ingrediënten

800 gram kruimige aardappelen
scheutje lactosevrije melk
klontje lactosevrije margarine
160 gram tonijn uit blik in olijfolie
1 blikje ansjovisfilets
600 gram verse spinazie
4 eieren
100 gram oude kaas (geraspt)
1 rode peper

Ovenschotel met Aardappelpuree en Tonijn 2 Ovenschotel met Aardappelpuree en Tonijn 3 Ovenschotel met Aardappelpuree en Tonijn 4

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Was de aardappelen en schil ze. Snijd ze in stukken en kook ze in een pan met water gaar. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn met een stamper.

Voeg een scheutje lactosevrije melk en een klontje margarine toe om de puree smeuïg te maken. Voeg geen zout toe, want de ansjovis en de kaas geven het geheel een zoute smaak.

Halveer de rode peper en verwijder eventueel, als je niet van pittig houdt, de zaadjes en de zaadlijsten. Snijd de peper in stukjes. Snijd de spinazie grof.

Laat de tonijn uitlekken en vang de olie op. Verhit 2 eetlepels van de opgevangen olie in een wok en bak hierin de peper gedurende 1 minuut.

Voeg de spinazie toe in delen en bak deze totdat het slinkt. Schep de gebakken spinazie in een zeef en druk het vocht eruit.

Schep de aardappelpuree in de ovenschaal. Verdeel de gebakken spinazie erover. Snijd de ansjovis in kleine stukjes; gebruik de ansjovis naar smaak. Verdeel de stukjes ansjovis en de tonijn over de spinazie.

Kluts de eieren en giet het eimengsel over het geheel. Bestrooi met de geraspte kaas.

Bak het geheel in de oven gedurende ongeveer 15-20 minuten tot het eimengsel gestold is en de kaas goudbruin kleurt.

Eet smakelijk!

Share

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Vul hier de verificatie code in, om spam te voorkomen

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief
Anna's top 7 - Zoetigheden voorkant en ontvang direct een e-boekje met mijn 7 favoriete zoete recepten!  
Ik gebruik uw gegevens om eens per week een mail te sturen met een recept, tips of ervaringen. Uw gegevens zullen niet doorgegeven of doorverkocht worden aan derden en u kunt uzelf gemakkelijk uitschrijven door de unsubscibe knop onderaan de mail te gebruiken.