Ovenschotel met Pompoen, Spinazie en (vega)gehakt

Share

Ovenschotel met Pompoen, Spinazie en (vega)gehaktHerfst! Dat betekent dat er weer overal pompoenen zijn. Elk jaar rapen mijn ouders bij een veldje bij hen in de buurt de pompoenen die na het oogsten zijn overgebleven. De schuur van mijn ouders ligt dan ook elke herfst vol met pompoenen.
Ik maakte eerder al pompoensoep, pompoencurry’s en een pompoencake, maar nu vond ik dit recept voor een ovenschotel van pompoen, spinazie en (vega)gehakt.
Ik deed een goudrenet (ook door mijn ouders uit een openbare boomgaard geplukt) door de pompoenpuree. Zo wordt het iets frisser. Je kan voor het gehakt rundergehakt nemen, maar je kan ook kiezen voor een vegetarische variant. Let er dan wel goed op dat het glutenvrij is!

Ovenschotel met Pompoen, Spinazie en (vega)Gehakt

Hoofdgerecht voor 4 personen
Ovenschotel met Pompoen, Spinazie en (vega)gehakt 2

Ingrediënten

1 middelgrote pompoen
1 goudrenet
400 gram verse spinazie
1 sjalotje
200 gram biologisch runder- of glutenvrij vegagehakt (bijvoorbeeld tofugehakt)
snufje kaneel
peper, zout
100 gram geraspte oude kaas
olijfolie

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Schil de pompoen, snijd in kwarten en verwijder de pitten. Snijd de pompoen in blokjes. Schil de goudrenet, verwijder het klokhuis en snijd deze ook in blokjes. Kook de pompoen en de appel in een pan met water in ongeveer 20 minuten gaar.

Snipper ondertussen de sjalot en fruit op matig vuur in een wok met een beetje olijfolie. Voeg de spinazie beetje bij beetje toe tot deze helemaal geslonken is. Breng op smaak met een beetje peper en zout. Schep de spinazie uit de pan en laat uitlekken in een vergiet.

Bak het (vega)gehakt rul in een koekenpan en breng op smaak met peper, zout en een snufje kaneel.

Giet de gare pompoen- en appelblokjes af en stamp of pureer tot een puree. Breng op smaak met peper en zout.

Vet een ovenschaal in met olijfolie. Maak laagjes van alle ingrediënten. Begin met het (vega)gehakt. Schep daarop de spinazie en dan de pompoenpuree. Bestrooi met de geraspte oude kaas.

Zet de ovenschaal in de oven en bak gedurende ongeveer 10-15 minuten totdat de kaas gesmolten is. Serveer er eventueel een simpele frisse salade bij.

Share

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vul hier de verificatie code in, om spam te voorkomen

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief
Anna's top 7 - Zoetigheden voorkant en ontvang direct een e-boekje met mijn 7 favoriete zoete recepten!  
Ik gebruik uw gegevens om eens per week een mail te sturen met een recept, tips of ervaringen. Uw gegevens zullen niet doorgegeven of doorverkocht worden aan derden en u kunt uzelf gemakkelijk uitschrijven door de unsubscibe knop onderaan de mail te gebruiken.