Vrijdag Visdag!

Share

Vandaag een heerlijk, simpel recept voor scholletjes uit de oven met lactosevrije room en citroen.
Ik gebruikte voor dit gerecht lactosevrije slagroom van MinusL. Deze is heerlijk romig en doorgaans gewoon te koop bij de supermarkt (kijk bij de houdbare melkproducten).
Scholletjes zijn heel dun, en daarom lekker snel gaar. Ze hoeven maar 10-15 minuutjes in de oven. Dit hangt natuurlijk af van de grootte en dikte van de scholletjes, dus controleer altijd even of ze gaar zijn voordat je ze eet. De saus is heel simpel en bestaat uit citroensap, citroenrasp, knoflook, room en een scheutje witte wijn. Ik maakte er rijst en een simpele salade bij, lekker zomers!

Scholletjes uit de oven met (lactosevrije) Room en Citroen

Voor 2 personen
Scholletje

Ingrediënten

ca 200 gram scholfilet
100 ml lactosevrije slagroom
rasp en sap van 1/2 citroen
scheutje witte wijn
1 teentje knoflook
olijfolie
peper, zout

150 gram (zilvervlies)rijst

salade:
75 gram veldsla
2 tomaten
½ komkommer
1 sjalotje
balsamicoazijn
olijfolie
peper, zout

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Kook de rijst beetgaar volgens de instructies op de verpakking. Breng op smaak met een scheutje olijfolie en een snufje zout.

Vet de ovenschaal in met een beetje olijfolie. Bestrooi de scholfilets met peper en zout en leg ze in de ovenschaal.

Hak de knoflook fijn. Vermeng de lactosevrije slagroom met het citroensap, citroenrasp, de witte wijn en de knoflook. Verdeel het mengsel over de scholfilets.

Bak de scholfilets in de voorverwarmde oven in ongeveer 10-15 minuten gaar.

Maak ondertussen de salade. Was hiervoor de tomaten en snijd in stukjes. Snijd ook de halve komkommer in blokjes of dunne plakjes. Snipper de sjalot. Vermeng de tomaat, komkommer en sjalot met de veldsla.

Vermeng voor de dressing 2 eetlepels olijfolie met 1 eetlepel balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de dressing over de salade.

Verdeel de rijst over de borden. Schep de scholfilets er naast en verdeel de citroenroom er over. Serveer de salade apart.

Share

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vul hier de verificatie code in, om spam te voorkomen

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief
Anna's top 7 - Zoetigheden voorkant en ontvang direct een e-boekje met mijn 7 favoriete zoete recepten!  
Ik gebruik uw gegevens om eens per week een mail te sturen met een recept, tips of ervaringen. Uw gegevens zullen niet doorgegeven of doorverkocht worden aan derden en u kunt uzelf gemakkelijk uitschrijven door de unsubscibe knop onderaan de mail te gebruiken.