Bananenbrood blauwe bessen en frambozen

Share

Zondag is het Pasen en daarbij hoort een paasontbijt of -lunch met lekkernijen en veel eieren. De meeste mensen eten dan paasbrood of paasstol. Helaas is dat niet glutenvrij. Daarom deze week het recept voor een heerlijk gezond alternatief: bananenbrood met blauwe bessen. Dit recept kwam ik onlangs tegen op internet, en ik besloot het eens uit te proberen. Het is een vrij hartig bananenbrood, en daardoor juist goed geschikt als basis. Eet het bijvoorbeeld met een beetje lactosevrije margarine, of met wat jam.
Fijne paasdagen!

Bananenbrood met blauwe bessen en frambozen

Voor ca 12 plakken
Bananenbrood met blauwe bessen

Ingrediënten

3 hele rijpe bananen
110 gram (kokos)suiker
240 gram rijstemeel
45 gram glutenvrije havervlokken
½ theelepel glutenvrij bakpoeder
½ theelepel glutenvrije baking soda
250 gram blauwe bessen en/of frambozen (vers of diepvries)
2 eetlepels kokosolie, gesmolten
1 eetlepel citroensap (liefst vers)
snufje zout

Verwarm de oven voor op 190 graden.

Pel de bananen en prak ze fijn in een beslagkom. Voeg het citroensap, de gesmolten kokosolie en de suiker toe. Roer het geheel door met een houten lepel.

Vermeng in een tweede kom het rijstemeel, de havervlokken, het zout, het bakpoeder en de baking soda met elkaar.

Voeg het bananenmengsel en de meelmix bij elkaar en roer rustig door elkaar heen met een houten lepel tot een beslag.

Roer voorzichtig de blauwe bessen en/of frambozen door het beslag.

Bekleed het cakeblik met bakpapier, of vet in met wat kokosolie. Schep het beslag erin.

Bak het bananenbrood in ongeveer 45 minuten gaar in de oven op 190 graden. Het brood is gaar wanneer je er met een satéprikker inprikt en deze er droog uit komt.

Share


1 gedachte over “Bananenbrood blauwe bessen en frambozen”

  • Oh, oh, oh, wat is deze lekker. En blijft smeuig, in ieder geval dik twee dagen. Ik had deze twee dagen van te voren gemaakt, vanwege tijdgebrek dichter bij de verjaardag.
    Een puntje: laat hem na het bakken niet in een cakeblik zitten, want er zit zuur in wat het aluminium aantast.
    Dit was mijn derde baksel zonder toegevoede snelle suikers, en veruit de lekkerste. Degene die glutenvrij en lactosevrij eet was ook verbaasd over de smeuigheid. Een aanrader!!!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vul hier de verificatie code in, om spam te voorkomen