Chocoladenemesis

Share

Chocoladenemesis 1Deze chocoladenemesis is een ontzettend lekkere, smeuïge chocoladetaart. Ondanks dat ie erg machtig is, vind ik altijd nog wel een gaatje voor een extra groot stuk. Er zit geen meel in de taart, dus hij is helemaal glutenvrij. In plaats van roomboter gebruik ik lactosevrije margarine. Pure chocolade bevat in principe geen lactose, maar check voor de zekerheid toch altijd het etiket.
Om ervoor te zorgen dat de eiwitten goed stijf worden, mag er geen vet bij de eiwitten komen. Zorg er dus voor dat je een brandschone, vetvrije kom gebruikt. En let er bij het splitsen van de eieren op dat er geen eigeel bij het eiwit komt.
Het scheutje frambozenazijn helpt ook bij het stijfkloppen van de eiwitten, en geeft bovendien een lekkere smaak.

Chocoladenemesis

Voor ca. 12 porties
Chocoladenemesis 2

Ingrediënten

100 gram fijne kristalsuiker
250 gram bittere lactosevrije chocolade
150 gram lactosevrije margarine
4 eieren, gesplitst
snufje zout
1 eetlepel frambozenazijn

Verwarm de oven voor op 180 graden

Bekleed de taartvorm (geen springvorm) met bakpapier.

Verhit in een pan met dikke bodem 65 gram van de suiker met 5 eetlepels water op laag vuur en roer tot de suiker is opgelost. Roer de chocolade erdoor tot deze is gesmolten. Voeg de boter toe en roer tot een dik, glanzend mengsel. Neem de pan van het vuur.

Klop de eiwitten met de rest van de suiker, het zout en de azijn tot zachte pieken in een kom die helemaal vetvrij is.

Chocoladenemesis bereiden 1Chocoladenemesis bereiden 2foto 4
Meng de eidooiers door het lauwwarme chocolademengsel.  Schep dit chocolademengsel lepel voor lepel door het eiwitschuim.

Schenk het beslag in de taartvorm. Zet de taartvorm in een braadslee die groter is dan de taartvorm. Breng een flinke hoeveelheid water aan de kook en giet dit in de braadslee. Het water moet tot aan de rand van de taartvorm komen.

Zet het geheel in de oven en bak ongeveer 30 minuten op 180 graden. De bovenkant moet er gaar en droog uitzien, de binnenkant moet net gaar zijn. Haal de vorm uit de braadslee en laat de taart eerst volledig afkoelen voordat je de vorm verwijdert.

Share


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vul hier de verificatie code in, om spam te voorkomen