Frambozen vanille cake

Share

frambozen vanille cake 2Anderhalve maand geleden was ik jarig. Vrienden hadden toen voor mij een overheerlijke verjaardagscake gebakken met frambozen en vanille, helemaal gluten- en lactosevrij!

Ik had toen foto’s van de cake op mijn facebook pagina gepost en veel van jullie waren benieuwd naar het recept. Het duurde even, maar ik heb inmiddels voor jullie het recept van de heerlijke cake uitgewerkt!

Voor het beslag kun je het beste diepvriesframbozen gebruiken, die zijn het hele jaar door verkrijgbaar. Voor de garnering zijn verse frambozen natuurlijk het mooist.

Frambozen Vanille cake

Voor ca. 20 plakjes
frambozen vanillecake 1frambozen vanillecake 2

Ingrediënten

5 biologische eieren
250 gram lactosevrije margarine
250 gram maïsmeel
1 theelepel glutenvrij bakpoeder
snufje zout
180 gram suiker
2 zakjes vanillesuiker
250 gram diepvries frambozen, ontdooid

topping
75 gram lactosevrije margarine
ca. 50 gram poedersuiker
25 gram kokosrasp
verse frambozen voor de garnering

Verwarm de oven voor op 170 graden.

Klop de eieren los met een garde of mixer. Voeg de suiker en vanillesuiker toe en klop door de eieren.

Smelt de margarine op laag vuur in een pannetje. Voeg de vloeibare margarine bij het ei-suikermengsel en mix erdoorheen.

Zeef het maïsmeel erboven, voeg het bakpoeder en het snufje zout toe en mix tot een glad beslag.

Schep
de ontdooide frambozen voorzichtig door het beslag. Giet het beslag in een ingevette cakevorm.

Bak de cake ongeveer 50 minuten in de oven. De cake is gaar als je er met een satéprikker inprikt en deze er droog uit komt.

Maak ondertussen de topping door de margarine romig te kloppen met een mixer. Schep de poedersuiker met een lepel door de geklopte margarine. Roer ook de kokosrasp er doorheen.

Laat de frambozencake helemaal afkoelen. Garneer dan met de topping en met de verse frambozen.

 

Share


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vul hier de verificatie code in, om spam te voorkomen


Meld je nu aan voor de nieuwsbrief
Anna's top 7 - Zoetigheden voorkant en ontvang direct een e-boekje met mijn 7 favoriete zoete recepten!  
Ik gebruik uw gegevens om eens per week een mail te sturen met een recept, tips of ervaringen. Uw gegevens zullen niet doorgegeven of doorverkocht worden aan derden en u kunt uzelf gemakkelijk uitschrijven door de unsubscibe knop onderaan de mail te gebruiken.