Glutenvrije Gnocchi met Courgette en Waterkers

Share

Sinds kort heb ik gnocchi ontdekt. Een tijdje geleden postte ik al een recept voor gnochhi met chorizo, aubergine en rucola. Omdat gnocchi gemaakt wordt van aardappelen denken veel mensen dat het altijd glutenvrij is. Dat is helaas niet zo, want vaak wordt er aan het aardappelmengsel toch wat tarwebloem toegevoegd en is het dus niet meer glutenvrij. Let dus altijd op dat je glutenvrije gnocchi koopt.

Gnocchi is heel makkelijk te bereiden. Ik vind het het lekkerst om het te bakken, want dan krijgt de gnocchi een krokant laagje. Deze keer maakte ik een super simpel, maar heerlijk gerechtje met gnocchi, courgette en waterkers. Waterkers is ontzettend gezond en het heeft een beetje een pittige smaak. Verder voegde ik alleen wat verse knoflook, olijfolie, zout en pijnboompitjes toe. Eventueel kan je er nog wat geraspte Parmezaanse kaas overheen strooien.

Gnocchi met Courgette en Waterkers

Hoofdgerecht voor 2 personen

Ingrediënten

400 gram gnocchi
2 eetlepels zonnebloemolie
1 courgette
75 gram waterkers
1 teentje knoflook
olijfolie
pijnboompitten
zout, versgemalen peper
eventueel Parmezaanse kaas

Was de courgette en snijd in dunne plakjes. Was de waterkers en snijd in stukken. Hak de knoflook fijn.

Verhit de zonnebloemolie in een hapjespan en bak hierin de plakjes courgette gedurende ongeveer 3 minuten. Voeg de gnocchi toe en bak deze ongeveer 7-10 minuten mee. Blijf goed omscheppen om te voorkomen dat de gnocchi aanbrandt.

Voeg de laatste minuut de gehakte knoflook toe. Breng op smaak met zout en versgemalen peper.

Rooster ondertussen in een droge koekenpan de pijnboompitten. Pas op dat de pitten niet verbranden.

Schep de waterkers op een bord en verdeel hierover de gebakken gnocchi met courgette. Garneer met de geroosterde zonnebloempitten en breng op smaak met zout en wat olijfolie. Bestrooi eventueel naar smaak met wat geraspte Parmezaanse kaas.

Share


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vul hier de verificatie code in, om spam te voorkomen