Heerlijke Thaise Groene Curry

Share

Cooking-classMijn collega is afgelopen winter naar Thailand op vakantie geweest. Hij heeft daar ook een kookcursus gedaan en zo ben ik aan het authentieke recept voor de currypasta gekomen!

Het maken van de currypasta is op zich niet moeilijk. Het kan wel lastig zijn om de juiste ingrediënten te vinden. Bij mij in de buurt zit gelukkig een hele goede Aziatische supermarkt, waar ik alle ingrediënten zonder moeite kan vinden. Woon jij niet een grote stad, of kun je geen toko vinden, dan kan je nog proberen om bij een Thais (afhaal)restaurant de ingrediënten te kopen.

Lukt het echt niet om de juiste ingrediënten bij elkaar te vinden, dan kan je het recept ook een beetje aanpassen. Gebruik dan bijvoorbeeld de stelen van koriander in plaats van korianderwortel. Koriander is namelijk in de meeste supermarkten tegenwoordig wel te vinden. Kun je geen korianderzaadjes, komijnzaadjes, kurkumawortel, laoswortel en/of citroengras vinden, dan kun je hier de poeders van gebruiken, die meestal wel te vinden zijn in het gedroogde kruidenschap van je supermarkt. Kaffir limoen kun je eventueel vervangen door gewone limoen.

De vogeloogpepers (bird’s eye chili), dit zijn de kleine chilipepers, maken de curry pasta extra pittig. Deze kan je eventueel weglaten. Ook de garnalenpasta kan je weglaten als je bijvoorbeeld geen vis eet of allergisch bent voor garnalen. Let er bij de garnalenpasta wel op dat deze glutenvrij is!

Het lekkerst wordt de pasta natuurlijk als het wel lukt om alle ingrediënten bij elkaar te vinden! De currypasta kun je lang bewaren in de koelkast en vormt dé basis voor de overheerlijke Thaise groene curry gerechten! Je kan zelf je Groene Curry samenstellen, met kip, vis of vegetarisch en ook de welke groenten je gebruikt maakt niet zoveel uit.

Op deze site staat zowel het basisrecept voor de curry als een paar klassieke Groene Curry gerechten
– Thaise Groene Currypasta
– Groene Curry met Kip
– Groene Curry met Vis en Garnalen

currypasta klaarThaise curry met kipThaise groene curry met Vis en Garnalen

Een heel fijn weekend en op mijn site staan nog veel meer leuke recepten voor inspiratie van leuke en lekkere glutenvrije en lactosevrije recepten: www.glutenvrijlactosevrij.nl

Share


1 gedachte over “Heerlijke Thaise Groene Curry”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vul hier de verificatie code in, om spam te voorkomen