Havermuffins met wortel en dadel

Share

Mijn lieve vriendinnetje Dorine is de laatste tijd allemaal leuke receptjes aan het uitproberen. Toevallig zijn veel van haar recepten gluten- en lactosevrij. Zo ook deze muffins van havervlokken met wortel en dadel. De muffins worden zoet door de dadels die er in zitten. Er is verder geen suiker aan toegevoegd!

De muffins zijn heerlijk voor tijdens het ontbijt, maar natuurlijk ook als tussendoortje.

Let er wel op dat je altijd havervlokken gebruikt waar het teken ‘glutenvrij’ op staat. Gewone haver is namelijk niet glutenvrij, doordat het vaak ‘besmet’ is met tarwegluten.

Dank je wel Dorine voor deze heerlijke, gezonde, suikervrije muffins!

Havermuffins met Wortel en Dadel

Voor ca 10-12 stuks
Muffins met Havervlokken, Wortel en Dadel

Ingrediënten

200 gram glutenvrije havervlokken (let op dat je echt de glutenvrije haver gebruikt)
2 wortels
3-5 gedroogde dadels
100 ml amandelmelk
1 biologisch ei
2 theelepels glutenvrij bakpoeder
geraspte schil van 1 sinaasappel
2 theelepels kaneel
2 eetlepels krenten of rozijnen

Schil de wortels en snijd in grove stukken. Ontpit de dadels. Maal de wortels, dadels en havervlokken in de keukenmachine. Maal het geheel niet te fijn, het is lekker wanneer de muffins nog een ‘bite’ hebben. Als je geen keukenmachine hebt, rasp dan de wortels en snijd de dadels fijn.

Voeg het ei, het bakpoeder en de amandelmelk toe aan het havermengsel en vermeng goed. Voeg ook het geraspte sinaasappelschil, de krenten of rozijnen en de kaneel toe.

Schep het deeg in muffinvormpjes. Bak in de oven op 170 graden in 15-20 minuten gaar.

Share


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vul hier de verificatie code in, om spam te voorkomen