Limoencakejes met munt

Share

Ik ga regelmatig naar de markt om daar voor een prikkie groenten en fruit te kopen. Afgelopen zaterdag kocht ik er een grote zak met verse limoenen. Ik herinnerde me een recept voor limoencakejes met munt dat een Israelische vrouw mij ooit een keer had verteld. Ik wist het recept niet meer precies, maar besloot om te proberen of ik het nog kon maken. De munt combineert perfect met de limoen.

Het lekkerst worden de cakejes als je ze, net nadat ze uit de oven komen en dus nog warm zijn, overgiet met limoensap gemengd met poedersuiker. Het zoetzure sap trekt dan in de cakejes, waardoor ze super smeuig worden.

Schrik niet van de mayonaise die ik gebruik als vervanger van de margarine. Mayonaise bestaat uit plantaardig vet, maar is eigenlijk minder vet dan pure olie of margarine, omdat het maar voor 80% uit olie bestaat. Het is een zeer geschikt lactosevrij alternatief voor boter. Check uiteraard wel goed of de mayonaise die je gebruikt echt gluten- en lactosevrij is.

Helaas is de zomer al weer bijna voorbij, maar de cakejes zijn super fris en echt heerlijk voor een warme zomeravond!

Limoencakejes met munt

Voor 20-25 cakejes

Limoencakejes met munt

Ingredi├źnten

5 biologische eieren
250 gram mayonaise (gluten- en lactosevrij)
meelmix:
150 gram rijstemeel
50 gram tapiocameel
50 gram maismeel
1 theelepel glutenvrij bakpoeder
1 theelepel xanthaangom
200 gram witte basterdsuiker
50 gram poedersuiker
snufje zout
geraspte schil en sap van 4 limoenen
blaadjes van 10 takjes verse munt, fijngehakt

Voeg meelsoorten, bakpoeder en xanthaangom bij elkaar in de mengvorm. Mix goed, zodat de meelsoorten goed vermengd zijn.

Klop de eieren los met een garde of mixer. Voeg de basterdsuiker toe en klop door de eieren. Meng de mayonaise door het ei-suikermengsel. Zeef het bloemmengsel erboven en mix tot een glad beslag.

Roer de geraspte schil van de limoenen en de fijngehakte munt door het beslag. Verdeel het beslag over de cakevormpjes.

Bak de cakejes ongeveer 20 minuten in de oven op 170 graden. De cakejes zijn gaar als je er met een sateprikker inprikt en deze er droog uit komt.

Meng de poedersuiker met het limoensap. Besprenkel hier de cakejes mee en laat het intrekken. Garneer met een blaadje munt.

Share