Muffins met Blauwe Bessen

Share

Speciaal voor een goede vriend van mij, die vorige week jarig was, bakte ik deze overheerlijke muffins met blauwe bessen! Hij eet niet gluten- en lactosevrij, maar ik wilde natuurlijk ook wat te snoepen hebben. Daarom bakte ik de muffins met onder andere rijstemeel en zonnebloemolie. Zo kon ik zelf ook van een muffin genieten!

De muffins waren super lekker: heerlijk zoet, maar door de verse blauwe bessen toch een beetje fris.

Muffins met Blauwe Bessen

Voor ca 15 muffins
Muffins met Blauwe Bessen

Ingrediënten

meelmix
–   175 gram rijstemeel
–   50 gram tapiocameel
–   2 theelepels baksoda
–   4 theelepels wijnsteen bakpoeder
–   2 theelepels xanthaangom
–   1/2 theelepel zout
150 gram suiker
1 zakje vanillesuiker
1 biologisch ei
60 gram zonnebloemolie
200 ml lactosevrije melk of sojamelk
150 gram verse bosbessen of blauwe bessen

Voeg rijstemeel, tapiocameel, baksoda, wijnsteen bakpoeder en xanthaangom bij elkaar in een beslagkom. Voeg ook de vanillesuiker, suiker en zout toe en mix goed, zodat alles goed vermengd is.

Klop in een tweede kom het ei los met de zonnebloemolie en de lactosevrije melk. Maak in het midden van de suiker-meelmix een kuiltje. Giet hierin het mengsel van olie, melk en ei.

Roer de ingrediënten met een houten spatel door totdat er een glad beslag ontstaat. Het beslag is vrij plakkerig. Spatel voorzichtig de bosbessen erdoor.

Verdeel het beslag gelijkmatig over ongeveer 15 muffinvormpjes.

Bak de muffins in de over op 180 graden in ongeveer 25 minuten gaar. De muffins zijn gaar wanneer je er met een satéprikker inprikt en deze er droog uitkomt.

Share


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vul hier de verificatie code in, om spam te voorkomen