Pannenkoeken!

Share

Ik had gister ineens ontzettend veel zin in pannenkoeken! We zijn in Nederland erg gewend om pannenkoeken te maken van gewoon tarwebloem, maar er zijn nog zoveel andere mogelijkheden. Er zijn in veel verschillende landen verschillende recepten voor pannenkoekjes te vinden, met een variëteit aan meelsoorten. Nu had ik toch wel veel zin in Hollandse pannenkoeken, dus ik besloot gluten- en lactosevrije pannenkoeken te maken waarbij ik ben uitgegaan van een ‘normaal’ pannenkoekenrecept.

Ik heb de melk vervangen door lactosevrije melk. Je kan ook sojamelk gebruiken, maar ik vind dat zelf niet zo lekker van smaak.Het tarwemeel heb ik vervangen door een mix van aardappelmeel, rijstemeel en een beetje tapiocameel. En ik heb er een extra ei in gedaan, zodat het beter bindt en het lekker luchtig wordt.

Dit recept vormt een goede basis voor pannenkoeken. Je kan ze ook maken met spek, oude kaas, appel, of gewoon naturel eten met stroop of suiker.

Basisrecept Pannenkoeken

Voor ca 16 stuks

Pannenkoeken

Ingrediënten

175 gram rijstemeel
175 gram tapiocameel
4 biologische eieren
350 ml lactosevrije melk
snufje zout
4 eetlepels zonnebloemolie of
vloeibare, lactosevrije margarine

BeslagKlop de eieren los. Maak een kuiltje in het midden van het meelmengsel en giet er de losgeklopte eieren in. Meng met een garde vanuit het midden de eieren met het meelmengsel.

Voeg de meelsoorten bij elkaar en vermeng goed.

Giet de lactosevrije melk er in een dun straaltje bij en klop tot een glad beslag. Het beslag moet luchtig zijn.

Laat het beslag een uur rusten in de koelkast. Klop het beslag nog een keer door voor het bakken, want er kan wat meel naar de bodem zijn gezakt. Roer de olie of margarine er doorheen.

Zet een koekenpan op het vuur en laat goed heet worden. Schep zoveel beslag in de pan dat de bodem met een dun laagje bedekt is. Keer de pannenkoek wanneer de bovenkant gestold is en bak de onderkant nog 1 a 2 minuten.

 

Share


1 gedachte over “Pannenkoeken!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vul hier de verificatie code in, om spam te voorkomen