Pittige Pasta met Groene Asperges

Share

Ik eet graag asperges. In het aspergeseizoen eet ik de witte asperges, maar het seizoen is helaas alweer voorbij.
Gelukkig zijn groene asperges ook heerlijk, bijvoorbeeld in dit vegetarische pastagerecht. Groene asperges hoef je niet te schillen, dus dat is extra makkelijk. Verwijder wel altijd de houtige onderkant, want die is niet lekker. Omdat de aspergekopjes sneller gaar zijn dan de rest van de asperge, hoef je die korter mee te bakken.

Het is een lekker, snel en licht pastagerecht; ideaal voor de nazomer!

Pittige Pasta met Groene Asperges

Hoofdgerecht voor 4 personen
Pittige Pasta met Groene Asperges

Ingrediënten

400 gram glutenvrije pasta (bijvoorbeeld penne)
350 gram asperges
250 gram champignons
1 rode peper
2 teentjes knoflook
zout
olijfolie

Hak de knoflook fijn en snijd de rode peper in smalle ringen. Verwijder eventueel de zaadjes als je niet van pittig houdt.

Kook de glutenvrije pasta volgens de instructies op de verpakking in ruim water beetgaar.

Verwijder ongeveer 2-3 cm van de onderkant van de asperges. Snijd de rest van de asperges in stukken van ongeveer 4 cm.

Bak in een koekenpan in een beetje olie de champignons gedurende ongeveer 2 minuten op matig vuur. Voeg de stukken asperge toe, maar houd de kopjes nog even apart. Bak het geheel nog 2-3 minuten.

Voeg de knoflook, rode peper en de kopjes van de asperges toe. Bak alles totdat de asperges beetgaar zijn.

Giet de beetgare pasta af. Spoel na met heet water om de zetmeelresten te verwijderen.

Verdeel de pasta over de borden. Schep de gebakken groenten er overheen. Breng op smaak met zout en olijfolie.

Share


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vul hier de verificatie code in, om spam te voorkomen