Risotto met Rucola en Rode Biet

Share

De gezellige feestdagen van december zijn net geweest en het nieuwe jaar is begonnen. Er zullen vast veel mensen zijn met goede voornemen, waaronder gezonder eten! Zelf doe ik dat door doordeweeks zo min mogelijk suiker en zoetigheid te eten. Ook eet ik doordeweeks in principe geen vlees. In het weekend sta ik mezelf toe om alles te eten waar ik zin heb!

Deze week geef ik jullie een recept voor een vegetarische risotto, die wel goed vult. De rode biet en oesterzwammen geven body aan het gerecht en de geroosterde pijnboompitjes zorgen voor een bite. Je kunt voor het gemak voorgekookte bieten kopen, maar je kunt ook rauwe bieten kopen en ze zelf koken. Snijd de bieten dan in kleine blokjes voordat je ze kookt, dan zijn ze sneller gaar.

Omdat de bieten de risotto mooi rood kleurt, heb ik ervoor gekozen om rode wijn te gebruiken in plaats van witte wijn. De rode wijn kun je natuurlijk ook prima drinken bij dit gerecht! Een glaasje tijdens het koken mag natuurlijk ook.

Risotto met Rucola en Rode Biet

Hoofdgerecht voor 4 personen

Risotto met Rucola en Rode Biet

Ingrediënten

350 gram risottorijst
2 sjalotjes
1 teentje knoflook
4 gekookte bieten
150 gram oesterzwammen
20 dl rode wijn
1 liter glutenvrije bouillon
pijnboompitten
75 gram rucola
olijfolie

 

Snipper de sjalot. Hak de knoflook fijn. Schil de bieten en snijd in blokjes van 1 cm bij 1 cm. Veeg de oesterzwammen schoon met een borsteltje of theedoek en scheur in stukken. Breng de bouillon in een pan aan de kook.

Verhit in de hapjespan wat olijfolie en fruit de sjalot glazig. Voeg de knoflook en oesterzwammen toe en bak net gaar. Bak heel kort de blokjes biet mee, zodat deze warm zijn.

Voeg de rijst toe en bak glazig. Schenk de wijn erbij en laat inkoken. Schep wat bouillon erbij zodat de rijst net onder staat en laat inkoken onder steeds roeren. Voeg beetje bij beetje bouillon toe totdat alles is ingekookt. De rijst is klaar wanneer de buitenkant zacht is, maar de binnenkant nog een stevige bite heeft.

Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan. Pas op dat de pitten niet verbranden.

Verdeel de rucola over de borden. Schep de risotto er op en garneer met de pijnboompitten.

Ik ben heel benieuwd hoe jij jouw risotto maakt! Post een foto van jouw versie op instagram: #glutenvrijlactosevrij (mijn instagram is anna_glutenvrij_lactosevrij)
Share


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vul hier de verificatie code in, om spam te voorkomen