Romige Spaghetti met Oesterzwammen

Share

Ik heb helemaal de lactosevrije slagroom van MinusL ontdekt. Ik heb al een paar keer eerder recepten gepost waarin ik de slagroom gebruik en gisteren maakt ik er deze heerlijke romige spaghetti mee.
Als alternatief voor gewone (slag)room kun je natuurlijk een plantaardige room gebruiken, bijvoorbeeld op basis van soja of rijst. Maar deze ‘echte’ room, zonder lactose, vind ik zelf veel lekkerder. Je kan zo heel simpel heerlijke pastasauzen maken. Ik maakte een romige saus met oesterzwammen, broccoli en zongedroogde tomaatjes. Het is niet mager, maar wel heel lekker!

Romige Spaghetti met Oesterzwammen

Hoofdgerecht voor 2 personen
Romige Spaghetti met Oesterzwammen

Ingrediënten

200 gram glutenvrije spaghetti
150 gram oesterzwammen
300 gram broccoli
1 rode ui
1 teentje knoflook
5-10 zongedroogde tomaatjes, naar smaak
200 ml lactosevrije slagroom (MinusL)
peper, zout
olijfolie

Kook de glutenvrije pasta volgens de instructies op de verpakking in ruim water beetgaar.

Was ondertussen de broccoli en borstel de oesterzwammen schoon. Snijd de broccoli in hele klein roosjes. De steel kan je ook eten, snijd deze in kleine blokjes. Scheur de oesterzwammen in smalle repen. Snijd de rode ui in halve ringen en hak de knoflook fijn.

Bak in een hapjespan in een beetje olijfolie de rode ui op matig vuur glazig. Voeg de broccoli toe en bak deze mee. Voeg ook de oesterzwammen en de knoflook toe en bak het geheel totdat de broccoli beetgaar is.

Voeg de lactosevrije slagroom toe en laat het geheel goed warm worden, onder af en toe roeren.

Snijd de zongedroogde tomaatjes in smalle reepjes en voeg toe aan de saus. Roer het geheel goed door zodat alle smaken vermengd zijn.

Giet de spaghetti af en verdeel over de borden. Schep de romige saus er overheen. Breng op smaak met versgemalen peper en een beetje zout.

Share


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vul hier de verificatie code in, om spam te voorkomen