Een heerlijke Sinaasappel Kardemom Cake

Share
Toen ik nog ‘normaal’ at bakte ik vaak cakes. Niet alleen voor mezelf, maar ook voor anderen, bijvoorbeeld als bedankje als ze me ergens mee hadden geholpen. Ik vond het leuk om verschillende smaakjes uit te proberen en was dan ook veel aan het experimenteren.

Ik was zelf altijd erg fan van mijn cake met sinaasappel en kardemom. Gelukkig bleek het niet lastig om een gluten- en lactosevrije variant te maken. Ik heb de tarwebloem vervangen door een meelmix van rijstemeel, tapiocameel en aardappelmeel. De xanthaangom zorgt ervoor dat het beslag beter bindt en het bakpoeder laat de cake rijzen. De boter heb ik vervangen door planten margarine.

Deze cake is een heerlijke combinatie van het fris/fruitige van de sinaasappel met het kruidige van de kardemom!

Sinaasappel kardemom cake

(Voor ca. 20 plakjes)

Sinaasappel Kardemon cake

Ingrediënten

5 biologische eieren
250 gram lactosevrije margarine
meelmix:
    150 gram rijstemeel
    50 gram tapiocameel
    50 gram maismeel
    1 theelepel glutenvrij bakpoeder
    1 theelepel xanthaangom
200 gram suiker
snufje zout
geraspte schil van 2 sinaasappels
zaadjes van 8 kardemompeulen, fijngemalen

 

Voeg meelsoorten, bakpoeder en xanthaangom bij elkaar in de mengvorm. Mix goed, zodat de meelsoorten goed vermengd zijn.

 

Klop de eieren los met een garde of mixer. Voeg de suiker toe en klop door de eieren.

 

Smelt de boter op laag vuur in een pannetje. Voeg de vloeibare margarine bij het ei-suikermengsel en mix erdoorheen. Zeef het bloemmengsel erboven en mix tot een glad beslag.

 

Schep de geraspte schil van de sinaasappels, de gemalen kardemomzaadjes en het snufje zout door het beslag. Giet het beslag in een ingevette cakevorm.

 

Bak de cake ongeveer 50 minuten in de oven op 170 graden. De cake is gaar als je er met een sateprikker inprikt en deze er droog uit komt.

 

Geniet ervan!
Share