Sinaasappeltaart met Kokos

Share

Een tijdje geleden maakte ik voor een etentje deze heerlijke sinaasappeltaart met kokos. Deze taart is ook voor mensen die wel gluten kunnen verdragen echt overheerlijk! De taart wordt gemaakt met sinaasappels die in zijn geheel gekookt en gepureerd worden, waardoor het heerlijk smeuïg is. Er zit geen boter of margarine in de taart. Als meelsoorten gebruik je maïsmeel en geraspte kokos.

Het kost wat tijd om de taart te maken, vooral omdat het koken van de sinaasappels lang duurt, maar het resultaat is het meer dan waard!

Sinaasappeltaart met Kokos

Voor ca 12 porties
foto 4foto 3

Ingrediënten

100 gram maïsmeel
100 gram geraspte kokos
1 theelepel bakpoeder
2 biologische sinaasappels
1 citroen, uitgeperst
6 biologische eieren
250 gram witte basterdsuiker
1 zakje vanillesuiker

garnering:

3-4 sinaasappels
100 ml abrikozenjam

Kook de sinaasappels in zijn geheel gedurende 1 uur in ruim water. Laat ze daarna helemaal afkoelen.

Pureer de gehele sinaasappels, samen met het citroensap, in een keukenmachine tot pulp. Roer hier het maïsmeel, de geraspte kokos, het bakpoeder en de vanillesuiker doorheen.

Klop met een mixer de eieren en suiker in ongeveer 5 minuten tot een luchtig schuim. Spatel het sinaasappelmengsel voorzichtig door de geklopte eieren en giet het mengsel in ingevette bakvorm.

Bak de taart ongeveer 35 minuten in de over op 180 graden. Haal de taart uit de oven en laat hem 5 minuten afkoelen. Stort hem op een bord.

Maak ondertussen de garnering. Schil hiervoor door de sinaasappels zo dik, dat ook het witte gedeelte van de schil verwijdert wordt. Snijd dan met een scherp mesje de sinaasappels in dunne plakken.

Beleg de afgekoelde taart dakpansgewijs met de sinaasappelplakken. Maak de garnering af door de sinaasappels te besmeren met een laagje abrikozenjam.

Share


7 gedachten over “Sinaasappeltaart met Kokos”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vul hier de verificatie code in, om spam te voorkomen