Sinaasappeltaart met Amandel

Share

Ik heb al een keer een recept gepost van een sinaasappeltaart met kokos. Afgelopen week maakte is deze sinaasappeltaart met amandelmeel. Ik maak niet vaak gerechten met amandelmeel, omdat amandelmeel erg prijzig is. En aangezien gluten- en lactosevrij eten al duur genoeg is, probeer ik voor mijn recepten ingrediënten te gebruiken die redelijk makkelijk te krijgen zijn, en ook betaalbaar. Sinds kort heeft de Albert Heijn een nieuwe glutenvrije productenlijn, met daarbij ook amandelmeel. Het is nog steeds niet goedkoop, maar ik vind het redelijk betaalbaar. Daarom maakte ik nu een keer de sinaasappeltaart met amandelmeel.

De taart lijkt natuurlijk wel op de sinaasappeltaart met kokos, aangezien ook hier gekookte sinaasappelen in zitten, maar het amandelmeel maakt het wat zoeter.

Gebruik voor het beslag biologische, onbespoten sinaasappelen, want ze worden met schil en al in het beslag verwerkt. Voor de garnering kun je gewone sinaasappelen gebruiken.

Sinaasappeltaart met Amandel

Voor ca 12 porties
Sinaasappeltaart met amandel

Ingrediënten

2-3 biologische sinaasappels
250 gram witte basterdsuiker
3 biologische eieren
200 gram amandelmeel
65 gram kokosmeel
2 theelepels glutenvrij bakpoeder

garnering:
3 handsinaasappels

Kook de biologische sinaasappels in zijn geheel, dus met schil, gedurende 1-2 uur in ruim water. Laat ze daarna helemaal afkoelen.

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Halveer de gekookte sinaasappels en verwijder eventueel de pitjes. Pureer de sinaasappels in zijn geheel, inclusief schil, in een keukenmachine tot pulp.

Klop met een mixer de eieren samen met de suiker tot een luchtig schuim. Roer hier het amandelmeel, het kokosmeel en het bakpoeder doorheen.

Spatel het sinaasappelmengsel voorzichtig door het beslag. Schep het beslag in ingevette bakvorm.

Bak de taart ongeveer 60 minuten in de oven op 175 graden. Als de bovenkant van de taart te donker kleurt, dek hem dan af met aluminiumfolie.

Haal de taart uit de oven en laat hem 5 minuten afkoelen. Stort hem op een bord.

Maak ondertussen de garnering. Schil hiervoor door de sinaasappels zo dik, dat ook het witte gedeelte van de schil verwijderd wordt. Snijd dan met een scherp mes de sinaasappels in dunne plakken.

Beleg de afgekoelde taart dakpansgewijs met de sinaasappelplakken.

Share


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vul hier de verificatie code in, om spam te voorkomen