Slagroomtaart met rode vruchten

Share

Af en toe heb ik zo’n zin in een heerlijke slagroomtaart! Maar een gewone slagroomtaart eten wanneer je gluten- en lactose-intolerant bent is natuurlijk onmogelijk. Deze slagroomtaart is gelukkig wel helemaal gluten- en lactosevrij!

De taartbodem is gemaakt van onder andere rijstemeel, amandelmeel en lactosevrije margarine. En voor de slagroom heb ik de lactosevrije variant genomen, die meestal in de gewone supermarkt te koop is. Deze kan je vinden in het schap van de houdbare melkproducten. Je kan ook sojaslagroom gebruiken, maar dat vind ik zelf iets minder lekker.
Ik heb 1 taartbodem gebakken waar ik de slagroom en de vruchten bovenop gedaan heb. Dit vond ik er zelf het leukste uitzien, en het is ook het makkelijkst.
Je kan er ook voor kiezen om de taartbodem horizontaal door te snijden, of om het beslag te verdelen over twee taartvormen. Je kan dan de slagroom en de vruchten tussen de twee taartbodems doen.

Gebruik verse aardbeien, frambozen, bramen of elk fruit dat je lekker vindt. Je kan ook diepvriesfruit gebruiken wat je eerst laat ontdooien voordat je het over de slagroom verdeelt.

Slagroomtaart met Rode Vruchten

Voor ca 12 porties
IMG_20170529_120117_731

Ingrediënten

140 gram lactosevrije margarine
175 gram suiker
3 biologische eieren
110 gram rijstemeel
50 gram amandelmeel
3 theelepels glutenvrij bakpoeder
2 theelepels xanthaangom
1 eetlepel lactosevrije melk

300 ml lactosevrije slagroom
1 eetlepel suiker
250 gram (gemengde) rode vruchten, bijvoorbeeld aardbeien, frambozen en/of kersen
poedersuiker

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Roer de margarine romig en meng er beetje bij beetje de suiker doorheen. Klop tot een licht en luchtig mengsel.

Voeg een voor een de eieren toe en klop door het beslag. Voeg steeds pas het volgende ei toe als het vorige helemaal is opgenomen.

Zeef het rijstmeel, het amandelmeel, het bakpoeder en de xanthaangom en vermeng goed met elkaar. Roer dit meelmengsel beetje bij beetje door het beslag. Roer er dan ook de lactosevrije melk door.

Schep het beslag in een ingevette taartvorm. Maak in het midden een holte.

Bak de taart ongeveer 20-25 minuten in de oven tot deze goudbruin kleurt. De taart is klaar wanneer je er met een satéprikker in prikt en deze er droog uit komt.

Haal de taart uit de oven, stort hem op een rooster en laat afkoelen.

Klop ondertussen de lactosevrije slagroom stijf met de suiker. Bestrijk de taart met de opgeklopte slagroom en verdeel de rode vruchten er over. Bestrooi met wat poedersuiker.

Share


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vul hier de verificatie code in, om spam te voorkomen