Soesjes gevuld met bakkersroom, met cognac!

Share

Afgelopen weekend maakte ik deze soesjes met cognacroom. Ik heb nu voor de verandering een keer een kant-en-klare meelmix gebruikt, in dit geval die van Schar. De soesjes zijn heerlijk luchtig geworden!

Voor de bakkersroom heb ik lactosevrije melk gebruikt. Je kan het ook proberen met kokosmelk, of met sojamelk. Het scheutje cognac geeft een heerlijke smaak aan de room. Bestrooi de soesjes met een beetje poedersuiker voor een feestelijk effect!

Soesjes met Cognacroom

Voor ca. 25 soesjes
soesjes-met-cognacroomsoesjes-met-cognacroom2

Ingrediënten

soesjesdeeg
– 100 ml lactosevrije melk
– 100 ml water
– 100 gram lactosevrije margarine
– 100 gram glutenvrije meelmix (bijvoorbeeld van Schar)
– 4 biologische eieren

bakkersroom
– 500 ml lactosevrije melk
– 4 biologische eidooiers
– 100 gram suiker
– 1 zakje vanillesuiker
– 2 eetlepels glutenvrije meelmix (of rijstemeel)
– scheutje cognac

Verwarm de oven voor op 210 graden.

Breng in een pannetje de margarine samen met de lactosevrije melk en het water aan de kook. Haal de pan van het vuur. Roer de glutenvrije meelmix erdoorheen zodat er een deegbal ontstaat.

Zet het pannetje weer op het vuur en verwarm de deegbal totdat er wat vet vrijkomt. Haal de pan dan weer van het vuur en meng er een voor een de eieren doorheen zodat er een glad deeg ontstaat.

Schep met een lepel ongeveer 20 kleine deegbolletjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Zorg dat de bolletjes voldoende uit elkaar liggen, want ze rijzen erg in de oven. Bak de soesjes in ongeveer 15-20 minuten gaar in de oven.

Maak ondertussen de bakkersroom. Meng hiervoor de suiker, vanillesuiker en het glutenvrije meel door de eidooiers. Verwarm in een steelpannetje de lactosevrije melk totdat deze net kookt. Giet de warme melk scheutje voor scheutje bij de eidooiers en blijf goed roeren.

Giet het geheel terug in het pannetje en breng opnieuw aan de kook. Laat enkele minuten doorkoken totdat de room dikker wordt. Voeg het scheutje cognac toe en blijf de room verwarmen totdat deze de gewenste substantie heeft.

Haal de soesjes uit de oven en snijd ze open. Vul de soesjes met de cognacroom. Garneer eventueel met wat poedersuiker.

Share


3 thoughts on “Soesjes gevuld met bakkersroom, met cognac!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vul hier de verificatie code in, om spam te voorkomen


Meld je nu aan voor de nieuwsbrief
Anna's top 7 - Zoetigheden voorkant en ontvang direct een e-boekje met mijn 7 favoriete zoete recepten!  
Ik gebruik uw gegevens om eens per week een mail te sturen met een recept, tips of ervaringen. Uw gegevens zullen niet doorgegeven of doorverkocht worden aan derden en u kunt uzelf gemakkelijk uitschrijven door de unsubscibe knop onderaan de mail te gebruiken.