Blogs

Gimbap

Glutenvrij & Lactosevrij in Korea: Gimbap

Het is al weer 3 jaar geleden dat ik voor mijn bedrijf Mocadazu Luxury Bamboo Tents (www.facebook.com/mocadazu) samen met mijn compagnon Bouwe Besseling uitgenodigd was voor de grote bamboe beurs in Damyang. Dat betekent natuurlijk ook veel nieuw en vreemd…
Lees meer

IMG_7768

Salade met Quorn, mango en munt

Ik had weer zo’n dag dat ik zin had in een gezonde salade. Toevallig had ik nog een pakje Quorn in de koelkast liggen. Dit is vegetarisch en glutenvrij, en ik vind het zelf een goed alternatief voor vlees. Ik…
Lees meer

Hartige Taart met Boerenkool, Spekjes en Mosterd

Hartige taart met boerenkool, spekjes en mosterd

In de supermarkten is nu weer overal boerenkool verkrijgbaar! Boerenkool bevat veel vitamines en mineralen en is erg gezond. We kennen natuurlijk allemaal wel de stamppot boerenkool met rookworst, maar ik wilde eens een ander boerenkoolgerecht maken Deze hartige taart…
Lees meer

Chocoladecakejes met Teffmeel

Chocoladecakejes met Teffmeel

Meestal gebruik ik in mijn recepten meelsoorten als rijstemeel, tapiocameel of maïsmeel. Deze meelsoorten zijn makkelijk verkrijgbaar en goedkoop. Ik wilde echter ook eens iets proberen met een ander soort meel en vond bij de natuurwinkel teffmeel. Teff is een…
Lees meer

IMG_7351

Maaltijdsalade met gerookte kip, appel en avocado

Met deze zomerse temperaturen eet ik meestal lichte maaltijden, zoals deze heerlijke maaltijdsalade. Om de salade toch wat vulling te geven, voegde ik gebakken krieltjes toe. Je kan verse krieltjes gebruiken, of voorgekookte. Let er wel op dat eventuele kruidenmengsels…
Lees meer

Limoencakejes met munt

Limoencakejes met munt

Ik ga regelmatig naar de markt om daar voor een prikkie groenten en fruit te kopen. Afgelopen zaterdag kocht ik er een grote zak met verse limoenen. Ik herinnerde me een recept voor limoencakejes met munt dat een Israelische vrouw…
Lees meer

hartige taart Veldsla Chorizo

Hartige taart met Chorizo en Veldsla

Ik hou erg van quiche! Maar helaas is de basis voor een quiche, bladerdeeg, niet gluten- en lactosevrij. Daarom maak ik altijd zelf een hartige taartbodem. Meestal gebruik ik hiervoor maïsmeel, omdat dat lekker knapperig wordt. Soms gebruik ik ook…
Lees meer

Romige Spaghetti met Oesterzwammen

Romige Spaghetti met Oesterzwammen

Ik heb helemaal de lactosevrije slagroom van MinusL ontdekt. Ik heb al een paar keer eerder recepten gepost waarin ik de slagroom gebruik en gisteren maakt ik er deze heerlijke romige spaghetti mee. Als alternatief voor gewone (slag)room kun je…
Lees meer

foto 4

Sinaasappeltaart met Kokos

Een tijdje geleden maakte ik voor een etentje deze heerlijke sinaasappeltaart met kokos. Deze taart is ook voor mensen die wel gluten kunnen verdragen echt overheerlijk! De taart wordt gemaakt met sinaasappels die in zijn geheel gekookt en gepureerd worden,…
Lees meer

Scholletje

Vrijdag Visdag!

Vandaag een heerlijk, simpel recept voor scholletjes uit de oven met lactosevrije room en citroen. Ik gebruikte voor dit gerecht lactosevrije slagroom van MinusL. Deze is heerlijk romig en doorgaans gewoon te koop bij de supermarkt (kijk bij de houdbare…
Lees meer

Hartige Worteltaart

Hartige Worteltaart

Iedereen kent wel de overheerlijke zoete worteltjestaart, maar deze hartige worteltaart is ook lekker! Vaak maak ik voor een hartige taart een bodem van rijstemeel of maïsmeel. Nu vond ik ergens op internet een recept voor een bodem van geraspte…
Lees meer

Worteltjestaart met Kokostopping 2

Worteltjestaart met kokostopping

Vorig jaar heeft een vriend speciaal voor mij een glutenvrije en lactosevrije worteltjestaart met kokostopping gemaakt. Het recept zette ik eerder al eens op mijn blog. Veel vrienden vragen me vaak om dit recept, daarom nu nog een keer! De…
Lees meer

IMG_4929

Op vakantie met een gluten- en lactose-intolerantie

Het is bijna zomervakantie en dat betekent dat veel van jullie op vakantie zullen gaan. Dat is natuurlijk heerlijk! Maar met een gluten- en lactose-intolerantie is het wel iets lastiger. Ik krijg van jullie dan ook vaak berichten dat jullie…
Lees meer

Bietenburgers

Lekker vegetarisch: Bietenburgers van Matthijs

Mijn broer, Matthijs, is een hele goede kok. Hij verzint regelmatig zelf recepten. Laatst maakte hij deze bietenburgers en zette hij een foto ervan op facebook. De burgers waren toevallig gluten- en lactosevrij, dus ik heb meteen zijn recept gevraagd. …
Lees meer

IMG-20180607-WA0020

Vegetarische Taco’s met Tomatensalsa

Ik heb dit gerecht al best vaak gemaakt, maar zag dat ik het recept nog nooit op mijn website heb gezet. Het is super simpel, lekker en je kan eindeloos variëren. Nu maakte ik een vegetarische versie, met tofugehakt en…
Lees meer

_20160530_113142

Chocolade Bananen mudcake

Het recept van deze week is een heerlijke, smeuige chocolade mudcake, met banaan en courgette. Door de banaan en de geraspte courgette wordt de cake lekker sponzig en hoef je geen boter of margarine te gebruiken. Bouwe maakte deze heerlijke…
Lees meer

Kersenclafoutis

Recept van mama: kersenclafoutis

Toen ik klein was maakte mama vaak kersenclafoutis als er mensen kwamen eten. Het is een bijzonder toetje, dat maar weinig mensen kennen. In het oorspronkelijke recept zit melk en bloem, maar tegenwoordig maakt mijn moeder het met rijstemeel en…
Lees meer

spaghetti carbonara1

Spaghetti Carbonara

Spaghetti Carbonara is zo’n beetje alles wat je niet mag eten als je geen gluten en geen lactose kan verdragen, namelijk pasta met een romige saus. Verder zitten er spekjes, parmezaan, knoflook en eieren in. Tijdens een etentje laatst wilden…
Lees meer

Rijstsalade met Courgette 1

Rijstsalade met Courgette, Abrikozen en Cashewnoten

Ik kwam een recept tegen voor couscoussalade met courgette, abrikozen, noten met ‘on the side’ een verfrissende kruidenricotta. Het zag er heerlijk uit, dus ik besloot hier een gluten- en lactosevrije variant van te maken. Ik verving de couscous door…
Lees meer

Spaghetti met worteltjessaus

Speciaal voor Koningsdag! Oranje Spaghetti

Het is Koningsdag! Daarom speciaal ter ere van onze Koning: een Oranje Spaghetti! Dit gerecht is binnen 15 minuten klaar en verrassend lekker! Ik had het ooit gemaakt, omdat ik niets anders in huis had dan wat wortelen en kaas,…
Lees meer

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief
Anna's top 7 - Zoetigheden voorkant en ontvang direct een e-boekje met mijn 7 favoriete zoete recepten!  
Ik gebruik uw gegevens om eens per week een mail te sturen met een recept, tips of ervaringen. Uw gegevens zullen niet doorgegeven of doorverkocht worden aan derden en u kunt uzelf gemakkelijk uitschrijven door de unsubscibe knop onderaan de mail te gebruiken.