Slasoep met Parmezaan
Een vriendin van me kwam met een recept voor slasoep. Ik vond het een beetje gek klinken, maar het leek me wel leuk om het eens te proberen. Ik moest wel een paar aanpassingen aan het recept doen om er voor te zorgen dat het gluten- en lactosevrij is. Slasoep klinkt heel gezond en omdat er behoorlijk wat groente in zit klopt dat deels ook wel. Er zit echter toch ook behoorlijk wat kaas in. Gebruik als kaas Parmezaan, of een andere harde, oude kaas. Die is namelijk lactosevrij (kijk op mijn lactose pagina voor uitleg over lactose in kaas). De soep is door de kaas behoorlijk vullend. Ik vind het een verrassend gerecht en het is zeker de moeite waard om een keer te proberen! Ik ben erg benieuwd naar jouw slasoep! Post een foto van jouw versie op facebook of instagram: #glutenvrijlactosevrij Slasoep met Parmezaan Voor- of lunchgerecht voor 4 personen Ingrediënten 2 kroppen sla 50 gram lactosevrije margarine 800 ml glutenvrije groentebouillon 150 ml sojaroom 100 gram doperwtjes (diepvries) 100 gram worteltjes 2 bosuitjes 150 gram Parmezaanse kaas verse peterselie peper, zout Haal de bladeren van de kroppen sla en was deze schoon. Laat uitlekken of maak droog in een doek. Snijd de bladeren in reepjes. Verwarm de margarine in de soeppan. Voeg de reepjes sla toe en smoor kort. Schenk de groentebouillon erop en laat ongeveer 10 minuten koken op laag vuur. Maak ondertussen de worteltjes en de bosuitjes schoon en snijd in plakjes. Pureer de slasoep met de staafmixer. Voeg dan de tuinerwtjes, worteltjes en bosui toe en laat in ongeveer 5 minuten beetgaar worden. Breng de soep op smaak met zout en peper. Dien de soep op in diepe borden of soepkommen en garneer met peterselie, Parmezaanse kaas en een scheutje sojaroom.