Doperwten waterkerssoep

Share

In december was ik uitgenodigd voor een heerlijke kerstbrunch, samen met een aantal andere foodbloggers. Het was een super gezellige middag en er waren allemaal lekkere hapjes te eten, waaronder deze overheerlijke soep van doperwtjes en waterkers.

Het is een ontzettend simpel recept, maar de smaak is verrukkelijk. De waterkers geeft een heerlijke frisse smaak aan de soep, terwijl de doperwtjes juist een beetje zoetig zijn. Voor extra pittigheid kan je natuurlijk meer wasabipasta toevoegen.

Inmiddels heb ik deze soep al een aantal keer gemaakt voor etentjes met vrienden en keer op keer is iedereen onder de indruk!

Doperwten waterkerssoep

Lunch- of voorgerecht voor 4 personen

Ingrediënten

2 teentjes knoflook
400 gram doperwtjes (gluten- en lactosevrij)
600 ml groentebouillon (gluten- en lactosevrij)
150 gram waterkers
150 ml volle kokosmelk
1 theelepel wasabipasta (gluten- en lactosevrij)
versgemalen zwarte peper

Hak de knoflook fijn. Fruit de knoflook op matig vuur in wat olijfolie.

Voeg de doperwtjes samen met de bouillon toe en breng het geheel aan de kook. Laat ongeveer 10 minuten zachtjes koken.

Haal de pan van het vuur en voeg het grootste gedeelte van de kokosmelk toe; hou iets apart voor de garnering.

Hak de waterkers grof. Meng het grootste gedeelte van de waterkers door de bouillon, maar houd ook hier weer een paar blaadjes apart voor de garnering. Voeg ook de wasabipasta toe.

Pureer het geheel met een staafmixer tot een gladde soep.

Zet de pan nog even op het vuur, breng tegen de kook aan en haal dan van het vuur. Schep de soep in soepkommen en garneer met blaadjes waterkers en een beetje kokosmelk. Breng op smaak met wat versgemalen zwarte peper.

Share


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vul hier de verificatie code in, om spam te voorkomen