Thaise Curry met Vis en Garnalen
Vandaag het recept voor Thaise curry met vis en garnalen!
Dit is een variatie op de Thaise curry met kip, waar ik al eerder het recept voor postte. Ook voor dit recept heb je Thaise groene currypasta nodig. Je kan hiervoor een kant-en-klaar pakje groene curry uit de supermarkt gebruiken, maar zelf maken is natuurlijk veel leuker.
De curry met vis en garnalen is iets lichter dan die met kip en heerlijk exotisch!
Thaise Curry met Vis en Garnalen
Ingrediënten
200 gram pangasiusfilet
150 gram garnalen
300 gram sperzieboontjes
400 ml kokosmelk
1 cm gemberwortel
3 blaadjes limoenblad
8 basicilum bladeren
2 eetlepels arachideolie
1 eetlepel tamarindepasta
1/2 theelepel palmsuiker
Kook de rijst gaar volgens de instructies op de verpakking.
Dop de sperzieboontjes en halveer. Rasp de gemberwortel of hak in kleine stukjes. Snijd de vis in grove stukken.
Verhit de arachideolie in een grote wok en voeg de currypasta toe. Bak de pasta op laag vuur totdat de geur goed is vrijgekomen.
Schenk de kokosmelk erbij. Vouw de limoenblaadjes dubbel en verwijder de nerf die door het midden loopt. Voeg de blaadjes, sperzieboontjes, vis, garnalen, tamarindepasta, vissaus en palmsuiker toe en laat dit geheel onder constant roeren ongeveer 10 minuten koken.
Schep de rijst op de borden. Verwijder de limoenblaadjes uit de curry voor het opdienen. Serveer de curry in een schaaltje ernaast en garneer met de basilicumblaadjes.
Vind je dit een leuk gerecht, volg me dan op facebook of instagram!
1 gedachte over “Thaise Curry met Vis en Garnalen”