Makkelijk om zelf te maken: Thaise Groene Currypasta

Share

currypasta klaar

Mijn collega is een tijdje geleden naar Thailand op vakantie geweest. Hij heeft daar ook een kookcursus gedaan en zo ben ik aan het authentieke recept voor de currypasta gekomen!

Het maken van de currypasta is op zich niet moeilijk. Het kan wel lastig zijn om de juiste ingrediënten te vinden. Bij mij in de buurt zit gelukkig een hele goede Aziatische supermarkt, waar ik alle ingrediënten zonder moeite kan vinden. Woon jij niet in een grote stad, of kun je geen toko vinden, dan kan je nog proberen om bij een Thais (afhaal)restaurant de ingrediënten te kopen.

Lukt het echt niet om de juiste ingrediënten bij elkaar te vinden, dan kan je het recept ook een beetje aanpassen. Gebruik dan bijvoorbeeld de stelen van koriander in plaats van korianderwortel. Koriander is namelijk in de meeste supermarkten tegenwoordig wel te vinden. Kun je geen korianderzaadjes, komijnzaadjes, kurkumawortel, laoswortel en/of citroengras vinden, dan kun je hier de poeders van gebruiken, die meestal wel te vinden zijn in het gedroogde kruidenschap van je supermarkt. Kaffir limoen kun je eventueel vervangen door gewone limoen.

De vogeloogpepers (bird’s eye chili), dit zijn de kleine chilipepers, maken de curry pasta extra pittig. Deze kan je eventueel weglaten.

Het lekkerst wordt de pasta natuurlijk als het wel lukt om alle ingrediënten bij elkaar te vinden! De currypasta kun je lang bewaren in de koelkast en vormt dé basis voor de overheerlijke Thaise groene curry gerechten!

Thaise Groene Currypasta

Basis voor verschillende Thaise Groene curry’s
currypasta

Ingrediënten

1)    15 groene chilipepers
2)    2 groene vogeloogpepers (bird’s eye chili)
3)    2 rode vogeloogpepers (bird’s eye chili)
4)    1 stengel citroengras (voor 2 eetlepels)
5)    geraspte schil van 1 (kaffir) limoen (voor 1/2 theelepel)
6)    2 sjalotten (voor 2 eetlepels)
7)    1 bol knoflook (voor 2 eetlepels)
8)    10 korianderwortels (voor 2 eetlepels)
9)    2 cm kurkumawortel (voor 1 theelepel)
10)  2 cm laoswortel (voor 1,5 theelepel)
11)  1/2 theelepel korianderzaadjes
12)  1/2 theelepel komijnzaadjes
13)  1/2 theelepel zwarte peperkorrels

Rooster de korianderzaadjes, de komijnzaadjes en de zwarte peperkorrels in een droge koekenpan op laag vuur totdat degeur vrijkomt.

Snijd de chilipepers en de vogeloogpepers fijn. Snipper de sjalotjes en hak de knoflook fijn.

Hak de laoswortel, de kurkumawortel en de korianderwortel fijn. Rasp de schil van de (kaffir) limoen. Verwijder de buitenste laag van de citroengras. Gebruik het onderste 2/3e deel van de stengel en snijd fijn.

Maal alle ingrediënten fijn in een vijzel of gebruik een hakmolen. In een vijzel komen de smaken beter tot hun recht dan wanneer je een hakmolen gebruikt.

Bewaar de currypasta in een pot met een laagje olie erop. De pasta blijft enkele maanden goed in de koelkast.

Eet smakelijk!

Share


2 gedachten over “Makkelijk om zelf te maken: Thaise Groene Currypasta”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vul hier de verificatie code in, om spam te voorkomen