Zilvervliesrijst met Zeekraal, Citroen en Zalm

Share

Ik probeer de laatste tijd iets gezonder te eten, en daarom wilde ik graag iets met zilvervliesrijst maken in plaats van witte rijst of basmatirijst. Zilvervliesrijst bevat meer voedingsstoffen en meer vezels dan witte rijst. Het is van nature glutenvrij. Let wel op: meergranenrijst en (in sommige gevallen) notenrijst is niet glutenvrij!

Ik vind zilvervliesrijst vaak wel wat droog en daardoor meestal minder lekker dan witte rijst. Dus probeerde ik een gerecht te bedenken waarbij zilvervliesrijst juist wel lekker is.

Door de zilvervliesrijst te vermengen met gebakken courgette, zeekraal, knoflook en citroen wordt de rijst lekker van smaak. Bovendien maakt de in zonnebloemolie gebakken courgette die door de rijst gemengd wordt, het geheel wat minder droog. Zilvervliesrijst behoudt zijn bite, en dat is in dit gerecht juist lekker! De zeekraal geeft een lekkere zilte smaak, het is dan ook niet nodig extra zout toe te voegen aan de rijst. De zeekraal combineert ook weer heel goed bij de verse zalm!

Zilvervliesrijst met Zeekraal en Zalm

Hoofdgerecht voor 2 personen
Zilvervliesrijst met zeekraal, citroen en zalm

Ingrediënten

150 gram zilvervliesrijst
100 gram zeekraal
1 courgette
½ komkommer
1 teentje knoflook
½ biologische citroen
2 stukken verse zalmfilet
lactosevrije vloeibare margarine
peper, zout

Kook de zilvervliesrijst gaar volgens de instructies op de verpakking.

Was de courgette en de komkommer en snijd in kleine blokjes. Hak de knoflook fijn.

Verhit in een koekenpan de zonnebloemolie en bak hierin de courgette goudbruin. Voeg de zeekraal toe en bak het geheel nog een paar minuten. Voeg op het laatst pas de knoflook toe en bak deze heel kort mee.

Rasp de schil van de halve citroen en pers de vrucht uit. Meng het citroenrasp en het sap door de zilvervliesrijst. Breng op smaak met peper.

Schep de gebakken groenten en de komkommer door de rijst en meng goed door elkaar.

Bestrooi ondertussen de zalm met versgemalen peper en zout. Bak de zalm in een koekenpan in de lactosevrije margarine gedurende ongeveer 4 minuten goudbruin. Keer de filets om en bak nog enkele minuten totdat de zalm net gaar is.

Verdeel de rijst met groenten over de borden en schep de gebakken zalm ernaast.

Share


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vul hier de verificatie code in, om spam te voorkomen