Kookboeken!

Share

Ik ben altijd bezig met het zoeken naar nieuwe informatie over Gluten- en Lactosevrij eten. Door ervaringen en recepten van anderen krijg ik inspiratie voor mijn recepten. Op deze pagina heb ik een overzicht van producten en boeken waar ik zelf veel inspiratie uit gehaald heb, of die me aangeraden zijn door vrienden. Klik op de link of het plaatje en ga direct naar de pagina waar je meer over deze producten kan lezen!

Meer dan wortels

We zijn gewend aan maaltijden met gluten, melkproducten en suiker. Maar wat als je die bestanddelen niet meer eet of mag eten? Wat blijft er dan over? Wortels? En hoe bak je een taart zonder boter en suiker? Ditha Blaauw laat in 'Meer dan wortels' zien dat koken zonder deze bestanddelen juist extra lekker eten oplevert.

Prijs : €29,50

Het complete paleokookboek

Terug naar de pure, onbewerkte voeding van onze voorouders: de sleutel voor een betere gezondheid en meer energie

Prijs : €29,95

Zoetigheden

Steeds meer mensen schrappen suiker, gluten en melkproducten uit hun maaltijden. Ze doen het niet omdat ze er allergisch voor zijn, maar omdat ze zich er prettiger bij voelen. In dit boek staan recepten voor taart, snoep en drankjes, die voedingsrijk en gezond zijn en die je achteraf geen schommelende bloedsuikerwaarden en een schuldgevoel geven.

Prijs : €20,95

Andere koek

Eet je plantaardig, heb je een voedselintolerantie of -allergie of wil je gewoon bewust maar wel lekker snoepen? Dan is het prachtige bakboek Andere koek van Food Bandits voor jou! Vrijwel elk recept is glutenvrij en lactosevrij, vegan, en met alleen natuurlijke suikers.

Prijs : €25,99

Feest voor iedereen

Bijna 200 gluten-, suiker- en lactosevrije gerechten + veel tips voor het voorbereiden van een feest! De schrik slaat veel mensen om het hart als er gasten komen met een allergie of intolerantie. Wat moet er gekookt worden; allemaal verschillende gerechten of moet iedereen zich aanpassen? In Feest voor iedereen laat Alexandra zien dat het niet nodig .....

Prijs : 19,95

Oh my pie!

Van glutenvrije last naar glutenvrij feestje! Een boek bruisend van gluten- en lactosevrije ontbijtfeestjes, tussendoortjes, hartige hapjes en uiteraard de meest mooie en lekkere taarten!

Prijs : €22,95

Kookboek voor een rustige buik

In dit kookboek staan FODMAP arme recepten, dit betekent vrij of laag in onder andere lactose en glutenvrije granen. De meeste recepten zijn daarom automatisch dan ook lactosevrij (of met een optie om het lactosevrij te maken) en glutenvrij (of met een optie om het glutenvrij te maken).

Prijs : €19,00

Kookboek voor een rustige buik (E-book)

In dit kookboek staan FODMAP arme recepten, dit betekent vrij of laag in onder andere lactose en glutenvrije granen. De meeste recepten zijn daarom automatisch dan ook lactosevrij (of met een optie om het lactosevrij te maken) en glutenvrij (of met een optie om het glutenvrij te maken).

Prijs : €4,99

CULISLOW

Het product CULISLOW helpt je om makkelijke slowcookgerechten te maken. Van een heerlijk geurende curry of langzaam gegaard zuurvlees tot een Marokkaanse stoofpot met abrikozen en amandelen. Van soep, vegetarische stoofschotels tot en vlees- en vis stoofschotels. Het zijn gerechten die voor iedereen makkelijk te bereiden zijn. Wie kan snijden, kan slowcooken! Je ontvangt 50 slowcook-recepten. Alle recepten zijn 100% glutenvrij, suikervrij, lactosevrij.

Prijs : €27,00

Allergievriendelijk koken

Ik vind het super leuk dat dit boek geschreven is vanuit de dagelijkse ervaringen van de schrijfster. De theoretische informatie over verschillende allergieën wordt afgewisseld met mooie foto’s en duidelijke beschrijvingen. Ik word helemaal vrolijk van dit kookboek!

Prijs : €24,99

Paleo Lifestyle programma

Het uiterst complete online Paleo Lifestyle programma van Paleo coach Wendy Mijnheer. Binnen 7 weken pas jij geleidelijk je voedingspatroon aan om uiteindelijk ook vol te kunnen profiteren van de Paleo lifestyle voordelen.

Prijs : € 67,00

Eet Paleo

Een vriendin van me heeft dit kookboek aangeraden. Ze volgt dit dieet en voelt zich er echt heel goed bij. Zelf volg ik het nog niet, maar wil het binnenkort wel gaan uitproberen. Ik weet niet zeker of Paleo altijd 100% gluten- en lactosevrij is, maar bij dit boek wordt het expliciet aangegeven.

Prijs : €119,99

Basiskookboek bij voedselallergie en -intolerantie

Ik ben super blij met dit boek. Toen ik begon met glutenvrij- en lactosevrij koken vond ik het heel moeilijk om iets lekkers en simpels klaar te maken. Ik heb zo veel geleerd van alle recepten en dieetaanpassingen die in dit boek worden gegeven, echt een aanrader! Er staan helaas geen foto’s bij de recepten, maar dat vind ik zelf niet zo erg, want ik gebruik het vooral als naslagwerk.

Prijs : €39,50

Gluten- & Zuivelvrij kookboek

Eindelijk een leuk en mooi kookboek met alleen maar glutenvrije en lactosevrije recepten! Er staan allemaal gemakkelijke en heerlijke recepten in zoals taartjes, pasta’s en desserts.

De mooie voedselmachine

Een leuk en interessant boek over de werking van je darmen. Het is heel luchtig en begrijpelijk geschreven en de werking en invloed van de hele spijsvertering wordt duidelijk uitgelegd, met leuke illustraties.

Prijs : €12,50

400 natuurlijke bakrecepten

Een ontzettend leuk kookboek met zowel hartige als zoete recepten. Dit boek bevat natuurlijke versies van klassiekers zoals marsepeingebakjes, stroopwafels, brownies en pizza.

Prijs : €20,00

125 Groene Smoothie Recepten

Het boek Gezonde Groene Smoothies staat vol met 125 heerlijke groene smoothie recepten.

Prijs : €27,00

Gluten- en Lactosevrij

I Love Superfood Smoothie E-book (PDF)

Er staan in dit boek smoothies om AF TE VALLEN en te ONTGIFTEN, smoothies voor VITALITEIT en GEZONDHEID en smoothies voor verschillende LICHAAMSTYPEN en LEVENSFASEN. Het hoofdstuk over GROENE SMOOTHIES mag ook niet gemist worden.

Prijs : € 8,00

I love Superfood Smoothies Hardcover

Er staan in dit boek smoothies om AF TE VALLEN en te ONTGIFTEN, smoothies voor VITALITEIT en GEZONDHEID en smoothies voor VERSCHILLENDE en LEVENSFASEN. Het hoofdstuk over GROENE SMOOTHIES mag ook niet gemist worden.

Prijs : € 16,95

100% Lactosevrij

Share

4 thoughts on “Kookboeken!”

  • Een mooi kookboek waarin totaal geen zuivel of granen worden gebruikt is Oersterk koken van Jolanda Dorenbos en Richard de Leth.
    Gisteren de chocoldemousse gemaakt. Heerlijk. Vandaag ga ik voor de bruinebonensoep. Succes met je website en de mooie recepten.

  • Hi Anna,
    I’m the father of a child (Luca is quite 5 y old) with the intollerantie to gluten AND lactose. since his birthday we avoid such foods because he get the same symptons as you describe. we dont have any official medical declaration because we want to avoid any trauma for the final test according to the doctor protocol. reading your experience about the low level of gluten-lactose in your blood during the 1st test has been very useful. thx for sharing! we are in the same situation because his body is quite clean (5 years of diet). Due to his diet, I’m quite expert of glutenvrij en lactosevrij products and where to outside eat in safe restaurants. I’m from Italy and there the markets of food products and the pizzeria/restaurants are seriously more developed and mature than here. I’d appreciate if you can reply me and maybe start a good relationship about our experience.
    ciao
    Antonio

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vul hier de verificatie code in, om spam te voorkomen


Meld je nu aan voor de nieuwsbrief
Anna's top 7 - Zoetigheden voorkant en ontvang direct een e-boekje met mijn 7 favoriete zoete recepten!  
Ik gebruik uw gegevens om eens per week een mail te sturen met een recept, tips of ervaringen. Uw gegevens zullen niet doorgegeven of doorverkocht worden aan derden en u kunt uzelf gemakkelijk uitschrijven door de unsubscibe knop onderaan de mail te gebruiken.