Pompoennoedels met Quorn en Spinazie

Share

Vandaag een supersimpel, snel en gezond gerechtje met Quorn, groenten en noedels. Er zijn veel verschillende soorten noedels verkrijgbaar, maar ze zijn niet allemaal glutenvrij. Ik gebruikte in dit gerecht pompoennoedels met gember en rijst van King Soba. De noedels zijn best prijzig, maar ze zijn glutenvrij en hebben meer smaak dan de gewone glutenvrije rijstnoedels.
Als smaakmaker gebruikte ik Sambal Badjak. Dit is gebakken sambal en is iets minder pittig dan Sambal Oelek. Begin met een klein beetje sambal, en voeg meer toe naar smaak. Als het toch te pittig is, kun je een beetje suiker toevoegen; dat maakt het weer wat milder.

Pittige pompoennoedels met Quorn, Spinazie en Sambal

Hoofdgerecht voor 2 personen

Ingredi├źnten

170 gram glutenvrije noedels (bijv. pompoen, gember & rijstnoedels van King Soba)
200 gram verse spinazie (gewassen)
250 gram champignons
175 gram Quorn
1 sjalot
1 teentje knoflook
Sambal Badjak (gebakken sambal, let erop dat het gluten- en lactosevrij is)
zout
zonnebloemolie

Bereid de noedels volgens de instructies op de verpakking.

Snipper ondertussen de sjalot. Hak de knoflook fijn. Borstel de champignons schoon en snijd in kwarten.

Verhit in de wok een beetje zonnebloemolie. Fruit hierin de sjalot glazig. Voeg de knoflook en de champignons toe en bak een paar minuten op matig vuur.

Voeg de Quorn toe en bak mooi goudbruin. Voeg beetje bij beetje ook de spinazie toe en bak mee totdat deze is geslonken. Breng op smaak met een beetje zout.

Schep een beetje sambal door de groenten. Begin voorzichtig, met een halve theelepel. Voeg meer toe naar smaak. Meng de sambal goed door de groenten heen.

Giet de noedels af en roer er een klein scheutje zonnebloemolie doorheen. Schep de noedels voorzichtig door de gebakken groente zodat alle smaken goed vermengd zijn. Verdeel over de borden.

Share


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vul hier de verificatie code in, om spam te voorkomen