Vegetarische Taco’s met Tomatensalsa

Share

Ik heb dit gerecht al best vaak gemaakt, maar zag dat ik het recept nog nooit op mijn website heb gezet. Het is super simpel, lekker en je kan eindeloos variëren. Nu maakte ik een vegetarische versie, met tofugehakt en bonen. Zorg dat de bonen en maïs goed zijn uitgelekt, want de saus mag niet te nat worden.
De tacoschelpen kun je gewoon kopen bij de Albert Heijn. Ze zijn helemaal gemaakt van maïs en dus glutenvrij. Meestal gebruik ik voor de saus niet iets uit een potje, maar ik wilde deze fajita saus wel eens proberen. Zeker omdat het gewoon gluten- en lactosevrij is. Eventueel kan je nog wat geraspte oude kaas over de taco’s heen strooien.
De tomatensalsa is lekker fris bij de taco’s. Zelf vind ik het lekker om er ook altijd een beetje rijst bij te eten, maar je kan er natuurlijk ook een salade bij maken.
Ik heb nog steeds niet uitgevonden hoe je een taco op een fatsoenlijke manier moet eten, dus bij mij wordt het chaos op het bord, maar lekker is het wel!

Vegetarische Taco’s met Tomatensalsa

Voor 4 personen
IMG-20180607-WA0020

Ingrediënten

200 gram zilvervliesrijst
12 glutenvrije tacoschelpen
180 gram tofugehakt
1 paprika
400 gram kidneybonen (blikje)
200 gram maïskorrels (klein blikje)
1 potje groentesaus voor fajitas (AH)
olijfolie
peper, zout

Tomatensalsa
2-3 tomaten
1 rode ui
1 teentje knoflook
sap van 1/2 limoen
10 gram verse koriander, gehakt
peper, zout

Kook de rijst beetgaar volgens de instructies op de verpakking. Breng op smaak met een scheutje olijfolie en een snufje zout.

Was de paprika. Halveer en verwijder de zaadlijsten. Snijd de paprika in kleine blokjes. Bak de paprika in de hapjespan in wat olie licht aan. Voeg het tofugehakt toe en bak kort mee.

Giet de kidneybonen af, spoel na met koud water en laat goed uitlekken. Giet ook de maïskorrels goed af.

Voeg de groentesaus voor fajitas toe aan het mengsel. Voeg ook de bonen en maïs toe en laat de saus op laag vuur warm worden.

Maak ondertussen de tomatensalsa. Was hiervoor de tomaten en snijd in kleine blokjes. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Vermeng de tomaten, ui en knoflook met het limoensap en de gehakte koriander. Breng op smaak met peper en zout.

Verwarm de taco’s volgens de instructie op de verpakking in de oven.

Vul de taco’s met de saus. Serveer met de tomatensalsa en de zilvervliesrijst.

Eet smakelijk!
Anna

Share


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vul hier de verificatie code in, om spam te voorkomen