Salade met Quorn, mango en munt

Share

Ik had weer zo’n dag dat ik zin had in een gezonde salade. Toevallig had ik nog een pakje Quorn in de koelkast liggen. Dit is vegetarisch en glutenvrij, en ik vind het zelf een goed alternatief voor vlees. Ik had het nog nooit in een salade gebruikt, maar ik vond het wel leuk om te experimenteren. Ik vind het altijd wel lekker als er, naast frisse smaken, ook iets zoets in de salade zit, dus ik maakte deze salade met mango, groene groenten en dus Quorn. De verse munt combineert heel goed met de mango, en ook de Quorn smaakt er erg lekker bij. Een heerlijke salade voor de lunch of als bijgerecht tijdens het diner!

Salade met Quorn, mango en munt

Salade voor 4 personen
IMG_7768

Ingrediënten

200 gram gemengde sla
1 courgette
1 komkommer
100 gram (diepvries)doperwtjes
175 gram Quorn
1 rijpe mango
verse munt
peper, zout

dressing
4 eetlepels olijfolie
2 eetlepels balsamicoazijn
peper, zout

Was de courgette. Snijd in dunne plakjes. Bak de courgette in wat zonnebloemolie in de koekenpan beetgaar.

Voeg de Quorn toe en bak deze kort mee. Voeg op het laatst de doperwtjes toe. Breng op smaak met wat peper en zout. Laat de gebakken groenten en Quorn afkoelen.

Schil ondertussen de mango. Verwijder de pit; snijd hiervoor het vruchtvlees over de lengte langs de pit weg. Snijd de mango in dunne plakjes. Was de komkommer en snijd in kleine blokjes of dunne plakjes.

Maak de dressing door olijfolie en balsamicoazijn te vermengen. Breng op smaak met versgemalen peper en zout. Hak de verse munt fijn.

Meng alle ingrediënten door elkaar in een grote slakom. Schep de dressing en de munt er doorheen.

Share


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vul hier de verificatie code in, om spam te voorkomen