kippenragout met maïs en champignons
Vorige week ben ik ziek geweest en daardoor had ik weinig eetlust. Ik ben nu gelukkig weer hersteld, maar ik heb nog voornamelijk trek in erg neutraal en simpel eten. Daarom maakte ik gister rijst met kippenragout, maïs en champignons. Ik heb er weinig kruiden aan toegevoegd, behalve wat peper en zout. Je kan het natuurlijk zelf precies zo kruiden als je lekker vindt.
Voor kinderen is dit ook een prima gerechtje, omdat het geen uitgesproken smaken heeft en vrij licht is.
Rijst met Kippenragout, Maïs en Champignons
Hoofdgerecht voor 2 personen.
Ingrediënten
roux:
– 40 gram lactosevrije margarine
– 30 gram rijstemeel
– ca 300 ml lactosevrije melk
300 gram scharrel kipfilet
250 gram (kastanje)champignons
150 gram maïskorrels
200 gram rijst
zonnebloemolie
peper, zout
Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
Snijd de kipfilet in kleine stukjes en de champignons in kwarten.
Bak de kipfilet in wat zonnebloemolie in een koekenpan gaar en goudbruin. Voeg de champignons toe en bak mee.
Smelt voor de roux de margarine op laag vuur. Voeg het rijstemeel toe en roer met een houten lepel tot een gladde pasta.
Voeg voorzichtig, scheutje voor scheutje de lactosevrije melk toe. Roer steeds goed door tot de melk helemaal is opgenomen voordat je een nieuw scheutje toevoegt. Blijf goed roeren zodat er geen klontjes ontstaan. Draai het vuur laag wanneer alle melk is opgenomen.
Voeg de kipfilet, de champignons en de maïs toe aan de ragout. Roer goed door en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de rijst over de borden. Schep de kippenragout er naast.