Maissoep met Gerookte Kip en Kokosmelk
Het recept voor dit bijzondere soepje kwam ik laatst tegen op internet en het leek me leuk om het uit te proberen. De gele kleur van de soep komt niet van de maïs, maar van de kurkuma en kerrie die er doorheen zit. De maïskorrels worden in z’n geheel toegevoegd en geven zo een lekkere, zoetige bite aan de soep. De platte peterselie zorgt voor frisheid en de kokosmelk maakt de soep romig. Het is een leuk, lekker en makkelijk recept, echt een aanrader!
In plaats van brood serveerde ik er zelfgemaakte kaaskoekjes met Italiaanse kruiden bij.
Eet smakelijk!
Maissoep met Gerookte Kip en Kokosmelk
Lunch- of voorgerecht voor 4 personen
Ingrediënten
1 ui
400 gram maïskorrels (1 blik)
300 gram gerookte kip
600 ml water
400 ml kokosmelk
2 gluten- en lactosevrije bouillonblokjes
2 theelepels kurkuma
1 theelepel kerriepoeder
handje verse platte peterselie
olijfolie
Snipper de ui. Fruit de ui glazig op matig vuur in wat olijfolie in een grote soeppan. Voeg de kurkuma en de kerrie toe en bak 1 minuut mee.
Schenk het water en de kokosmelk erbij. Verkruimel de bouillonblokjes erboven, zodat deze goed oplossen.
Breng het geheel aan de kook en laat ongeveer 10 minuten zachtjes koken op laag vuur.
Snijd de gerookte kip in smalle reepjes. Roer de maïskorrels en ongeveer 2/3e van de gerookte kip door de soep. Verwarm het geheel nog 1 minuut op laag vuur.
Haal de pan van het vuur en verdeel de soep over soepkommen of diepe borden.
Garneer met de overgebleven gerookte kip en wat gehakte verse platte peterselie.
Heerlijke soep! Gasten waren super enthousiast. De soep is eenvoudig en snel te maken en recept is een blijvertje.