Chocoladecakejes met Teffmeel
Meestal gebruik ik in mijn recepten meelsoorten als rijstemeel, tapiocameel of maïsmeel. Deze meelsoorten zijn makkelijk verkrijgbaar en goedkoop. Ik wilde echter ook eens iets proberen met een ander soort meel en vond bij de natuurwinkel teffmeel.
Teff is een graan dat oorspronkelijk uit Ethiopie komt en het schijnt erg gezond te zijn. Ik heb teffmeel nu gebruikt om chocoladecakejes van te bakken, dus heel gezond is dit recept niet, maar het is wel lekker!
Eventueel kan je nog een glazuur maken voor op de cakejes. Dit is makkelijk te maken door een behoorlijke hoeveelheid poedersuiker te vermengen met een druppeltje citroensap en een heel klein beetje water.
Chocoladecakejes van Teffmeel
Ingrediënten
150 gram teffmeel
150 gram lactosevrije margarine
130 gram suiker
3 biologische eieren
60 gram cacaopoeder
2 theelepels glutenvrije bakpoeder
1 zakje vanillesuiker
150 ml lactosevrije melk
snufje zout
poedersuiker
Klop in een beslagkom de eieren los met een mixer. Voeg de suiker en de vanillesuiker toe en klop schuimig.
Smelt in een steelpannetje op laag vuur de margarine. Giet bij het ei-suikermengsel en klop er doorheen.
Voeg het teffmeel, bakpoeder, cacaopoeder, zout en de melk toe. Klop met de mixer tot een glad beslag. Verdeel het beslag over de cakevormpjes.
Bak de cakejes ongeveer 15 minuten in de oven op 170 graden. De cakejes zijn gaar als je er met een satéprikker inprikt en deze er droog uit komt. Haal de cakejes uit de oven en laat afkoelen. Bestrooi met poedersuiker.