Cruesli met Walnoten, Kardemom en Limoen
Nu ik heb ontdekt hoe makkelijk het is om zelf cruesli te maken, vind ik het leuk om te experimenteren met verschillende smaken.
Ik had laatst een hele lekkere cruesli gegeten met kardemom, dus ik besloot dat zelf ook eens te proberen. In deze cruesli heb ik naast havervlokken en kardemom ook lijnzaad, walnoten, rozijnen, geraspte schil van limoen en kaneel gedaan. Ik gebruikte zonnebloemolie, maar je kan ook gesmolten kokosolie gebruiken. Alle ingrediënten vermengen, uitstrooien op een bakplaat, 20 minuutjes in de oven, en klaar is kees! Vergeet niet de cruesli halverwege de baktijd even om te scheppen. Zo zorg je ervoor dat alles gelijkmatig geroosterd wordt.
Cruesli met Walnoten, Kardemom en Limoen
Voor ca 10 porties
Ingrediënten
200 gram glutenvrije havervlokken
50 gram lijnzaad
100 gram walnoten
50 gram rozijnen
3 theelepels kardemompoeder
3 theelepels kaneel
geraspte schil van 1 limoen
4 eetlepels zonnebloemolie
6 eetlepels honing
snufje zout.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Wel de rozijnen enkele minuten in een beetje heet water. Giet af en laat uitlekken. Hak de walnoten in grove stukken.
Vermeng in een grote kom de glutenvrije haver met lijnzaad, gehakte walnoten en rozijnen. Vermeng in een andere kom de zonnebloemolie met de honing, kardemom, kaneel, limoenrasp en zout tot een gladde massa.
Schep het oliemengsel door het havermengsel en vermeng goed.
Strooi de muesli uit op een met bakpapier bekleed bakblik. Bak het geheel in ongeveer 15-20 minuten tot een krokante cruesli. Schep na 10 minuten een keer om.
Haal het bakblik uit de oven en laat de cruesli op het blik afkoelen voordat je het in een luchtdichte pot doet.