Loempiaatjes met mango en munt
Bedankt voor alle leuke reacties op mijn blog van vorige week met het recept voor loempiaatjes met gehakt, paprika en prei! Voor degenen die de smaak te pakken hebben heb ik een oud recept tevoorschijn getoverd. Deze variant is gevuld met zalm, mango en komkommer, dus is het een heerlijke fris gerechtje voor in de zomer!
Het rijstpapier laat je even wellen in heet water zodat het zacht wordt en je er loempia’s mee kunt rollen. Als er toch een scheurtje in het papier komt, dan kan je er eventueel nog een extra rijstevelletje omheen doen.
Het vouwen van de loempia’s vergt wat oefening, maar als je het kunstje eenmaal door hebt gaat het steeds makkelijker!
Deze loempiaatjes met zalm, mango en komkommer zijn op zichzelf al heel smakelijk, maar met de dip krijgt het een meer oosters tintje. Serveer als snackje op een feestje en je zult je gasten echt verrassen!
Loempiaatjes met mango en zalm
Ingrediënten
200 gram gerookte zalm
½ komkommer
½ mango
dip
1 eetlepel rijstazijn
2 eetlepels glutenvrije sojasaus
1 eetlepel water
1 cm verse gember, zeer fijn gehakt
1 rode peper, in ringen
verse koriander, gehakt
Vul een grote kom met warm water. Leg hierin voorzichtig 1 vel rijstpapier zodat het zacht wordt. Pas op dat er geen scheurtjes in het papier komen. Leg het zachte rijstpapier uit op het werkblad. Leg in het midden een plak zalm en daarop wat plakjes komkommer en mango.
Rol het rijstpapier voorzichtig op. Vouw halverwege het rollen de zijkanten naar binnen en rol dan ook het laatste deel.
Vermeng voor de dip de rijstazijn, sojasaus en het water. Voeg gember, rode peper, koriander en eventueel wat suiker toe.
Snijd de loempiaatjes schuin doormidden. Serveer met de dip.