Kookboeken ! oud

Share

Ik ben altijd bezig met het zoeken naar nieuwe informatie over Gluten- en Lactosevrij eten. Door ervaringen en recepten van anderen krijg ik inspiratie voor mijn recepten. Op eze agina heb ik een overzicht van producten en boeken waar ik zelf veel inspiratie uit gehaald heb, of die me aangeraden zijn door vrienden. Klik op de link of het plaatje en ga direct naar de pagina waar je meer over deze producten kan lezen!

Boeken

Paleo in 15 Minuten

15minpaleo-mediumHet digitale boek ’15 Minuten Paleo’ is een boek van ruim 100 pagina’s aan heerlijke Paleo recepten. Paleo is een manier van eten waarbij helemaal geen granen en geen zuivelproducten gebruikt worden, dus perfect geschikt voor een glutenvrij en lactosevrij dieet!
Prijs: €37,00

30 Gezonde Toetjes

30-gezonde-toetjes-klEen ontzettend leuk digitaal receptenboek met heerlijke glutenvrije en lactosevrije toetjes! De recepten zijn erg vernieuwend, dus dit boekje is ontzettend leuk om te hebben. Let er op dat je voor havermeel en bakpoeder wel altijd de glutenvrije variant gebruikt.
Prijs: €17,00

 

400 natuurlijke bakrecepten

400 natuurlijke bakreceptenEen ontzettend leuk kookboek met zowel hartige als zoete recepten. Dit boek bevat natuurlijke versies van klassiekers zoals marsepeingebakjes, stroopwafels, brownies en pizza.

Prijs:
€29,95 (managementboek)
€29,95 (bol.com)

Gluten- & Zuivelvrij kookboek

EindeliGluten- en zuivelvrij kookboekjk een leuk en mooi kookboek met alleen maar glutenvrije en lactosevrije recepten! Er staan allemaal gemakkelijke en heerlijke recepten in zoals taartjes, pasta’s en desserts.

Prijs:
€20.00 (managementboek)
€20,00 (bol.com)

 

Weten van (h)eerlijk eten

weten van heerlijk eten 2De moeder van een vriend van me is enorm fan van dit boek. Er staan niet alleen heerlijke recepten in, maar er wordt ook uitgebreid uitleg gegeven over de ingrediënten en er wordt praktische informatie gegeven over allergieën. Na deel 1 wordt er in dit deel ook veel aandacht besteed aan gluten- en lactosevrije recepten.

Prijs:
€24,50 (managementboek)
€24,50 (bol.com)

Allergievriendelijk koken

Allergievriendelijk kokenIk vind het super leuk dat dit boek geschreven is vanuit de dagelijkse ervaringen van de schrijfster. De theoretische informatie over verschillende allergieën wordt afgewisseld met mooie foto’s en duidelijke beschrijvingen. Ik word helemaal vrolijk van dit kookboek!

Prijs:
€24,99 (managementboek)
€24,99 (bol.com)

Eet Paleo

Eet PaleoEen vriendin van me heeft dit kookboek aangeraden. Ze volgt dit dieet en voelt zich er echt heel goed bij. Zelf volg ik het nog niet, maar wil het binnenkort wel gaan uitproberen. Ik weet niet zeker of Paleo altijd 100% gluten- en lactosevrij is, maar bij dit boek wordt het expliciet aangegeven.

Prijs:
€29,95 (managementboek)
€29,95 (bol.com)

 

Basiskookboek bij voedselallergie en -intolerantie

Basiskookboek bij voedselallergie en -intolerantieIk ben super blij met dit boek. Toen ik begon met glutenvrij- en lactosevrij koken vond ik het heel moeilijk om iets lekkers en simpels klaar te maken. Ik heb zo veel geleerd van alle recepten en dieetaanpassingen die in dit boek worden gegeven, echt een aanrader! Er staan helaas geen foto’s bij de recepten, maar dat vind ik zelf niet zo erg, want ik gebruik het vooral als naslagwerk.

Prijs:
€29,99 (managementboek)
€29,99 (bol.com)

De mooie voedselmachine

De mooie voedselmachine
Een leuk en interessant boek over de werking van je darmen. Het is heel luchtig en begrijpelijk geschreven en de werking en invloed van de hele spijsvertering wordt duidelijk uitgelegd, met leuke illustraties.

Prijs: €17,95

 

 

oh my pie

Oh my pie!

Een boek bruisend van gluten- en lactosevrije ontbijtfeestjes, tussendoortjes, hartige hapjes en uiteraard de meest mooie en lekkere taarten! €22,95

Share

4 gedachten over “Kookboeken ! oud”

 • Goedenavond, Ik ben op zoek naar het gluten en lactosevrij koken kookboek, maar ik kan het nergens vinden, alleen bij bol.com, maar daar kost het bijna 90 euro, terwijl ik het op andere sites, waar het boek is uitverkocht, zie voor 20 euro. Weet u waar ik het boek nog kan bestellen voor 20 euro?

  Mw. B. Zwoferink

 • Hallo, naast gluten en lactose ben ik ook allergisch voor verschillende fruitsoorten,soja en noten en kokos, het is erg lastig, welk kookboek raad u mij aan?
  Groetjes Elly

  • Beste Elly, bedankt voor je berichtje!
   Het lijkt me heel lastig om voor zo veel dingen allergisch te zijn. Omdat deze allergieën zo ver van elkaar af liggen is het lastig om een kookboek te vinden die precies bij jou past. Het kookboek “Allergievriendelijk koken” springt in op verschillende allergieën, dus die is sowieso interessant. Ik denk dat wanneer je een kookboek koopt met glutenvrije en lactosevrije recepten je zelf goed moet opletten of die andere producten gebruikt worden en zo nodig vervangen. Misschien is het “Gluten- & Zuivelvrij kookboek” iets voor je.
   Succes en ik hoor graag welk kookboek je gekocht heb en of die bevalt!
   Fijne dag!
   Anna

 • Hoi Anna!

  Ik kwam op jouw site terecht en zag een afdeling kookboeken, wat leuk! Volgens mij past mijn kookboek: “Kookboek voor een rustige buik”, hier helemaal tussen.

  In mijn kookboek staan FODMAP arme recepten, dit betekent vrij of laag in onder andere lactose en glutenvrije granen. De meeste recepten zijn daarom automatisch dan ook lactosevrij (of met een optie om het lactosevrij te maken) en glutenvrij (of met een optie om het glutenvrij te maken). Daarom deze mail/tip! Wellicht leuk om in het kookboeken-hoekje te vermelden :D!

  Groetjes,

  Mirte Kaan

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vul hier de verificatie code in, om spam te voorkomen